TL üzerinde baskı sürüyor

Seçim yaklaşırken güvenlik endişeleri TL'yi baskılamayı sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD faiz artışlarına ilişkin iyimserlikle geçen haftayı dolar karşısında yüzde 5'e yakın değer kazancı ile tamamlayan kurda, yaklaşan seçim öncesi artan güvenlik endişeleri baskı yaratmayı sürdürürken bankacılar tatilin ardından bugün hacim kazanması beklenen küresel piyasaların ve iç siyasetin takip edileceğini belirttiler.

TL dün gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmış ve günü dolar karşısında değer kaybı ile tamamlayan az sayıda para biriminden biri olmuştu.

Cuma gününü 2.91 civarında tamamlayan ve patlama sonrası illikit işlemlerde 2.9625'e kadar yükselen dolar/TL dün günü 2.92'nin hemen altında tamamlamıştı. Kur bu sabah güne 2.9350/2.9376 seviyesine yükselerek başladı.

Dün akşam saatlerinde 3.12 civarında işlem gören sepet bazında TL güne 3.1358/3.1384 seviyesinde dün akşam 3.32 civarında olan euro/TL ise 3.3369/3.3377 seviyesinde.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Piyasaların bugün likidite kazanmasını bekliyoruz. Dün TL hariç gelişmekte olan ülke para birimlerinde yaşanan dolar karşısındaki değer kazancı bugün bir miktar tersine dönmüş durumda. TL açısından bakarsak dün bu değişimi kaçırdık bugün ise kayıplara katılıyoruz. Bugün itibarıyla yeniden dış piyasalara odaklı bir seyre döneceğimizi düşünüyorum" dedi.