Toyota Türkiye tatile giriyor

Toyota Türkiye yıllık izin ve planlı bakım-onarım-revizyon çalışmaları nedeniyle 1-23 Ağustos arasında tatile giriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ’nin Sakarya’da bulunan fabrikası yıllık izin ve planlı bakım-onarım-revizyon çalışmaları nedeniyle 1 Ağustos - 23 Ağustos tarihleri arasında tatile giriyor. 

Türk otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’da bulunan fabrikası yıllık izin ve olağan bakım-onarım-revizyon çalışmaları nedeniyle 1 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında tatile giriyor. 

Tüm otomotiv sektöründe düzenli olarak her yıl yapılan uygulama çerçevesinde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye çalışanlarının büyük çoğunluğu söz konusu tarihler arasında yıllık ücretli izin kullanıyor olacaklar. Bu süre zarfında sadece bakım-onarım ve revizyon çalışmalarında görev alan sınırlı sayıda çalışan fabrikada bulunmaya devam edecek. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2014 yılında 131 bin araç üretip, bunun yüzde 85’ini ihraç ederek yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat yaptı. Ürettiği Corolla ve Verso modellerini 50’den fazla ülkeye ihraç eden ve Türkiye’nin 8.büyük ihracat lideri olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, toplamda 21 milyar doların üzerindeki ihracat geliriyle ekonomiye ve topluma katkılarını sürdürmektedir.

Bu konularda ilginizi çekebilir