Trafik yoğunluğu yüzde 78'e tırmandı

Bayram tatili, iş çıkışı saatlerine doğru trafiği 'hareket'lendirdi. Trafik yoğunluğu saat 18.30 sıralarında yüzde 78 seviyesine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul trafiğinde, tatil nedeniyle bugün daha da artması beklenen yoğunluk kendini göstermeye başladı. Saat 18.30 sıralarında trafik yoğunluğu yüzde 78'yi buldu. Mesai bitimiyle trafik yoğunluluğunun daha da artması bekleniyor.

Sürücüler saat 16.30 itibariyle Anadolu Yakası istikametinde Mahmutbey gişelerden Hasdal'a 99 dakikada ulaşabiliyorlar.

catsbbbb-002.jpg

18.30 sularında İstanbul'da trafik yoğunluğu haritası

Trafikte kör nokta uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla yola çıkacak sürücüleri, 130 kaza kara noktası konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Apaydın, yaptığı açıklamada, bayram tatillerinde gerek şehirler arası gerek şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülere, uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısından bulunan Apaydın, trafik kazalarının çoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.

Boğaziçi Köprüsünde intihar girişimi

Boğaziçi Köprüsü Edirne İstikametinde öğle saatlerinde köprü korkuluklarına çıkan bir intihara kalkıştı. Olay yerine gelen polisler uzun süre şahsı ikna etmek için uğraştı. Bu sırada köprü trafiği de kontrollü bir şekilde sağlanmaya çalışıldı. Ancak köprü trafiğindeki sıkışıklığa engel olunamadı.

5776701367b0a95b58feda14.jpg