Tunceli'de 11 alan "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

Tunceli'de 11 alanda 15 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' ilanı gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tunceli'de il merkezi, Ovacık ve Nazımiye ilçesi sınırlarında bulunan bazı alanlar, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan Tunceli merkez, Ovacık, Nazımiye ilçe sınırları içindeki 11 ayrı bölgenin, 26 Mayıs ile 9 Haziran tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiği belirtildi.

Halkın can ve mal güvenliği açısında özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişlerin yasaklandığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ayrıca sivil vatandaşların can ve mal güvenliği açısından risk teşkil etmesi nedeniyle Pülümür-Erzincan karayolu (D-885) Pülümür ilçesi istikametinin 35. kilometresi Şehit Mehmet Jandarma Karakol Komutanlığı hizası ile 45. kilometresi Kırmızı Köprü Jandarma Karakol Komutanlığı hizası, Tunceli-Ovacık istikametinin 13. kilometresi Karşılar Jandarma Karakol Komutanlığı hizası ile 37. kilometresi Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı hizası arasında kalan karayolu kenarında kısa süreli duraklama ve piknik yapma amacıyla konaklama yapılmaması hususunda vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir."