Türkiye’nin ilk otomasyon sistemi Akdeniz’e kuruldu

Siemens Healthcare Sağlık LD & POC Ülke Lideri Özgür Açar, 3 milyon euro yatırım ile hayata geçirilen Türkiye’nin sağlık alanında ilk otomasyon sistemi Aptio Otomasyon Sistemi’ni Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kurduklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZKAN

ANTALYA - Sağlık sektöründe önemli projelere imza atan Siemens Sağlık Türkiye tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kurulan ve Türkiye’nin ilk otomasyon sistemi olan Aptio Otomasyon Sistemi hizmete girdi. 

Otomasyon sisteminin kurulması ve hizmete açılması nedeniyle A.Ü Hastanesi’nde tören düzenlendi. A.Ü Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Alper Tunga Derin ve Merkez Laboratuvar Sorumlusu Prof. Dr. Gültekin Yücel laboratuvarlarda kullanılan testlerin hızlıca sonuç vermesini sağlayan Aptio Otomasyon Sistemi konusunda bilgi verdi. 

Siemens Healthcare Sağlık A.Ş. LD & POC Ülke Lideri Özgür Açar da cirosunun yüzde 8’ini Ar-Ge’ye yatıran Siemens’in sağlık sektöründe yaptığı atılımları anlattı. Siemens’in 160 yıldır Türkiye’de faaliyette bulunduğunu anımsatan Açar, şöyle devam etti: 

‘’Siemens Türkiye’de 200 ArGe çalışanı ile faaliyetini sürdürüyor. Bu sayı her yıl artıyor. Siemens açısından Türkiye çok önemli bir ülke. Siemens, 2. Dünya Savaşı sırasında Türkiye’deki ofisini kapatmayan tek yabancı firma. Türkiye’de ilkleri çok olan teknoloji firması. Gücünü sürekliliğinden alıyor. Akdeniz Üniversitesi’nde ise 15 yıldır çeşitli birimlerde sürekli varız. Bu sürekliliğimiz devam edecek.”

Akdeniz’de 1.8 milyon kişi yararlanacak

Akdeniz Üniversitesi’nin yaptığı bu yatırımın 3 yıl boyunca 1.8 milyon insana hizmet edeceğini anlatan Açar, şöyle devam etti: “Sağlıkta otomasyon sistemi 3 milyon euroya mal oldu. Bu sistem ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne tüm bölge hastalarına hitap edecek kapsamlı sistem kuruldu. Buradaki laboratuvar tetkik sonuçlarının standardizasyonu, hasta teşhis, tedavi sürecinin hızlandırılması, her seferinde aynı kaliteli sonucun alınmasının sağlanması gibi hasta sağlığına doğrudan etki eden bir otomasyon sistemi. Dünyada son yılda kurulan en büyük 5. sistem oldu. Kapasite artışı sağlanıyor. Birçok arşivleme, aynı tahlillerin tekrarlanması gibi ek olanakları uygulanabilir hale getiriyor. 44 metre uzunluğunda ve 3 modül olarak Türkiye’de tek çalışan sisteme sahip.” Akdeniz Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinde çok sayıda ‘ilk’leri olduğuna dikkat çeken Özgür Açar, ‘’Bugün de farklı değil. Türkiye’deki 3 modülün tüm markalarda çalışan ilk sistemi Akdeniz Üniversitesi’nde yaklaşık 3 ay önce devreye alınmış oldu’’ dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir