Ünlü cerrahlar gözaltında

Türkiye'nin ilk yüz ile kol ve bacak nakli ameliyatlarına katılan 3 cerrah FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 147'ye ulaştı.

Gözaltına alınanlar arasında Türkiye'nin ilk yüz ile kol ve bacak nakli ameliyatlarına katılan 3 cerrah da bulunuyor. Üniversitenin eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici ise aranıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında Akdeniz Üniversitesi'ne operasyon için dün sabah şafak vakti düğmeye bastı. Rektörlük ve 19 fakülte binasında eşzamanlı başlatılan soruşturmada öğretim üyelerinin çalışma odalarının yanı sıra lojmanları da arandı. Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri, 19 fakültenin dekanlıklarının yanı sıra anabilim dallarında da aramalar yaptı. Aralarında 19 Temmuz'da istifa eden eski dekanların da bulunduğu 100'ün üzerinde çalışan gözaltına alındı.

Hard disklere el konuldu 

Üniversite kampüsünde dün başlatılan arama çalışmaları bugün de sürdü. TEM ekipleri bugün erken saatlerde AÜ Tıp Fakültesi Dekanlık binası başta olmak üzere bazı fakültelerde eş zamanlı arama yaptı. Ekipler bilgisayarların hard disklerinin yanı sıra çok sayıda belgeye incelenmek üzere el koydu. Akdeniz Üniversitesi'ne yönelik operasyon kapsamında şu ana kadar FETÖ/PDY bağlantısı bulunduğu şüphesiyle gözaltına alınan sayısı 147'ye ulaştı.

3 eski dekan gözaltında 

Gözaltına alınanlar arasında İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman ile Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekanı Prof. Sadettin Sarı da bulunuyor. Operasyon kapsamında Ortopedi Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Tüzüner, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Levent Altınel, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Tozoğlu, Kardiyoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Remzi Yılmaz, Beyin Cerrahisi Servisi'nden Prof. Dr. Necmi Kıymaz, Çocuk Cerrahisi'nden Prof. Dr. Abdurrahman Karaman, Organ Nakli Merkezi eski Müdürü Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, Üroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Mehmet Baykara, Biyofizik Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Murat Canpolat, Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan Prof. Dr. Mustafa Kınsız, Hemşirelik Yüksek Okulu'ndan Prof. Dr. Kadriye Bulduk da gözaltına alındı.

Yüz nakline katılan cerrahlar 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Ortopedi Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Tüzüner, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'ndan Levent Altınel ile Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Tozoğlu, 21 Ocak 2012'de Uğur Acar'a yapılan Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatı; Atilla Kavdır'a yapılan aynı anda çift kol ve bacak nakli ameliyatlarına katılmıştı. Aynı gün yapılan ameliyatların biri 9, diğeri 11 saat sürmüştü. Ameliyattan 69 gün sonra taburcu edilen ancak idrar yollarının enfeksiyon kapması sonucu 1 Mayıs'ta tekrar hastaneye kaldırılan Kavdır yaşamını yitirmişti.

G-20 için hazırlanan merkezde 

Üniversite personeli, Antalya'daki gözaltı merkezlerinde yer olmaması nedeniyle Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, G-20 Lider Zirvesi için özel yapılan gözaltı merkezine götürüldü. Gözaltında tutulan akademisyenler, tek tek Antalya Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'ne getirilerek parmak izleri alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen akademisyenler, daha sonra ifadeleri alınmak üzere Serik'teki gözaltı merkezine götürüldü. Polis, hakkında gözaltı kararı bulunan 20 akademisyenin yurtdışına çıktığını belirledi. Gözaltına alınacaklar arasında yer alan eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici'nin darbe girişimi öncesi İngiltere'ye gittiği ve dönmediği tespit edildi.

Finike'de 28 kişi açığa alındı

Finike'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1 cumhuriyet savcısı, 1 komiser yardımcısı, 1 jandarma astsubay kıdemli başçavuş, 18 öğretmen, Mal Müdürlüğü'nden 1 memur, İlçe Müftülüğü'nden 1 müezzin, 2 kuran kursu öğreticisi, AÜ Finike Meslek Yüksekokulu'ndan 3 öğretim görevlisi olmak üzere 28 kişi açığa alındı.