Van'da terör saldırısı: 6 şehit

Van'da teröristler zırhlı araçlara roketatarla saldırması sonucu 6 asker şehit oldu 2 asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda dün aralarında TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK'lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

PKK'lı teröristler Çaldıran- Doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durduran teröristler sürücüleri indirdi. Teröristler, aralarında uluslararası nakliyat TIR'larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.

Teröristler aynı bölgede 6 tırı ateşe vermişti

Terör örgütü PKK mensupları aynı bölgede sabah saatlerinde durdurdukları 6 tırı ateşe verdikten sonra kaçmıştı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılmıştı. Terör saldırısı nedeniyle Çaldıran-Doğubeyazıt karayolunda güvenlik gerekçesiyle trafik bir süre kontrollü sağlanmıştı.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Van'da askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen terörist saldırının ardından bölgeye taarruz helikopterlerinin ve insanlı keşif uçağının sevk edildiği belirtilerek, karadan ve havadan takviye birliklerle teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edildiği bildirildi.