Vasıflı çelikte yerlileşen Çemtaş, Ar-Ge merkezi kuracak

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticileri için vasıflı çelik üreten Çemtaş, Türkiye’de üretilen modeller için yerlileşmeye de katkı sağladı. Firma şimdi nükleer, havacılık ve demiryoluna yönelik vasıflı çelik geliştirilmesi için Ar-Ge merkezi kurmaya hazır

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT/ BURSA

Çelikhane ve haddehanesiyle Türkiye’nin büyük vasıfl ı çelik üreticilerinden olan Çemtaş, Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor. Çemtaş kapasitesini yılda 160 bin tondan 180 bin tona çıkartacağı bir yatırımı da gündemine aldı. 

Bursalı girişimcilerin bir araya gelerek 1970 yılında kurduğu Çemtaş, alaşımsız ve düşük alaşımlı kalitelerde vasıflı çelik üreticisi. Hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören Çemtaş, Türkiye’nin ilk büyük 500 sanayi şirketi arasında yer alıyor. 

Çemtaş, çelik ve haddehane işletmeleri ile bin 800 değişik boyut ve 350 farklı kalitede çelik üretiyor. Çemtaş Genel Müdürü Nuri Özdemirel, her yıl katma değerli ürün oranını artırarak rekabet üçlerini koruduklarına dikkat çekerek, “1975 yılında kurulan haddehanenin bir kısmı modernize edilmişti. Şimdi son teknolojiyi kuruyoruz. Biz 160 kare kütükten üretim yapıyorduk, şimdi 200 kare kütük hacmine çıkardık. Bu da daha büyük çapta ürün tedariki anlamına geliyor. Bu yılın ikinci yarısından itibaren ezme oranı artırılmış, yüzey ve iç temizliği ile müşteri beklentilerini karşılayabilecek ürün üretimi başlayacak” diye konuştu. 

“Biz üretim yapmasak tamamen ithal olacak” 

Özdemirel, “Mevcut durumda 8 ezme ile 64 milimetre olan en büyük yuvarlak kesit ürün çapımız yılın ikinci yarısında 80 milimetreye çıkacak. Geçen yıl 8 milyon euro yatırım yaptık, bu yıl 10 milyon euroyu geçeriz” diyerek, “Her yıl rekabette öne çıkmak için ortalama 5 milyon euroluk modernizasyon kalite ve verimlilik artırıcı yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Üretimin yüzde 55’ini Almanya, Mısır, Brezilya, İspanya, Romanya gibi ülkelere ihraç ettiklerini belirten Özdemirel, vizyonlarının otomotiv ve makine imalat sanayilerinde yurt içi ve dışında tercih edilen bir firma olmak şeklinde açıkladı. Yüzde 100 otomotiv sektörüne üretim yaptıklarını anlatan Özdemirel, geçen yıl yüzde 5 büyümeyle 125 bin ton satış yaptıklarını aktardı. Özdemirel, “Biz üretim yapmasak tamamen ithal olacak. Ona rağmen ihracat da yapıyoruz. Toplam ihracatın yüzde 30’u Almanya’ya gidiyor. Örneğin, Almanya’da üretilen Ford Fiesta ve Ford Focus’un şanzıman dişlileri bizim çelikten yapılıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Amerika, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde Çemtaş Çeliği olarak önemli bir itibar sağladık” diye konuştu. 

Havacılık, demiryolları ve nükleer için Ar-Ge merkezi 

Tam 27 yıldır üniversitelerle ortak projeler geliştirdiklerini ve TEYDEB, TÜBİTAK ve TTGV’den desteklenen projeleri bulunduğunu vurgulayan Özdemirel, şunları söyledi: “Otomat çeliklerinin sürekli döküm yöntemiyle üretilmesi, dövme amaçlı mikro alaşımlı çeliklerin üretilmesi, denge çubuğu üretiminde ürün performansının artırılması, kalıntı kontrolü, çelikte hidrojen kontrolü gibi projeleri başarıyla tamamlayarak ülke ekonomisine katkı sağladık. Çemtaş olarak otomotiv, havacılık, demir yolları ve nükleer santraller gibi modern teknoloji gerektiren sanayilerde de vasıflı çelik ve mamul ihtiyaçlarını dikkate alarak bu çalışmaları Ar-Ge merkezi kurarak ilerletme çabasındayız.” 

Özdemirel, iç hat ve yüzey çatlak kontrolleri için 3 hatları olduğunu ve bu sayının yıl sonunda 5’e çıkacağına işaret etti.

Geçen yılı 255 milyon liralık ciroyla kapatan Çemtaş, toplam 100 bin metrekarelik tesisinde 400 kişi ile üretim yapıyor.

Denge çubuğunu da yerlileştirdi

Çelik ve haddehane üretimine 2010 yılında kabuk soyma, 2011’de de denge çubuğu üretimini ekleyen Çemtaş, bugün otomotiv ana sanayinin ihtiyacı olan denge çubuklarını üretiyor. Bu alanda kendini geliştirerek dünyanın büyük markalarına üretim yapan Çemtaş, kendi ürettiği kabuğu soyulmuş çeliklerden yaptığı denge çubuğu üretimini yerlileştiren bir firma olarak öne çıkıyor. Mercedes Benz, Isuzu, Karsan, Ford ve Iveco gibi markalara doğrudan üretim yapan Çemtaş, Scania, MAN,Volvo gibi firmalarla da görüşmelerini sürdürüyor. Mercedes-Benz’in Türkiye’de üretilen kamyonları için daha önce Almanya’dan getirilen denge çubuklarının üretimini yerlileştiren Çemtaş, geçen yıl da Mercedes-Benz otobüsleri için üretime başladıklarını kaydetti. Firma şimdi de Mercedes’in Almanya ve İspanya’daki fabrikalarına denge çubuğu gönderiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir