Vodafone Arena'da çatı iskelesi çöktü!

Beşiktaş İnönü Stadyumu yıkılarak yerine yapılan Vodafone Arena stadında çatı iskelesi çöktü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapımı devam eden Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da vinç devrilmesi sonucu çatı iskelesi çöktü. 

Kazada yaralanan 2 işçi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, saat 20.00 sıralarında, Vodafone Arena inşaatında meydana geldi. İddialara göre, çelik çatı iskeletinin kaldırılması sırasında vince bağlı kısım bir anda koparak yere düştü. Kaza sebebiyle vinç operatörü ile bir işçi yaralandı. İşçiler arkadaşlarının yardımıyla Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri de incelemelerde bulundu. 

Siyah-beyazlı kulüpten açıklama

Bu arada, siyah-beyazlı kulüp, internet sitesinden yaptığı açıklamada, işçilerin sağlık ve tedavi süreçlerinin her aşamasında yanlarında olacağını belirtti. 

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Umut Güner de AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatı montajında kullanılan iskelelerden birinde çökme meydana geldiğini aktararak, "Bunun sonucunda iki işçi hafif yaralandı. Birinin kolunda, diğerinin de bacağında sorun var. Çok şükür can kaybı yok. Önemli olan o" dedi.

Olay nedeniyle stadın bitiş tarihinde gecikme olup olmayacağı sorusuna Güner, "Onun için şu anda bir şey söyleyemem. Kazanın yaşandığı yerdeki hasarı tespit etmek gerekiyor. Arkadaşlarla konuşacağız" cevabını verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir