Yağış iki gün daha sürecek

Meteoroloji, İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmurun iki gün daha süreceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/TEKİRDAĞ - İstanbul'da dün akşam başlayan ve sabah saatlerinde etkili olan yağmurun iki gün daha süreceği bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan yağışlı havanın iki gün daha devam edeceğini söyledi.

Yağışların kentin özellikle Avrupa yakasında kuvvetli olarak görüldüğünü belirten Yıldırım, il genelinde metrekareye 15-20 kilogram arasında yağış düştüğünü ifade etti.

İstanbul'da hava sıcaklığının yarın ve 20 Nisan Çarşamba günü mevsim normallerinin altında olacağını bildiren Yıldırım, 21 Nisan Perşembe ve 22 Nisan Cuma günleri yağışlı havanın etkisini yitireceğini, bu günlerde hava sıcaklığının 2-4 derece artmasının beklendiğini kaydetti.

Yıldırım, hafta boyunca rüzgarın kuvvetli olarak poyrazdan eseceğini, İstanbul'un kuzeyinde yer alan ilçelerde serin havanın daha etkili olacağını sözlerine ekledi.

Marmara’da poyraz deniz ulaşımını aksatıyor

Marmara Denizi'nde iki gündür etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 13 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.    

Hava koşullarının iyileşmesi için dünden bu yana Şarköy'de demirli bekleyen 12 gemi ile birlikte toplam 25 gemi, geceyi Şarköy sahillerinde geçirmek zorunda kaldı.

Bu arada Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede yağış ve kuvvetli rüzgar önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Yetkililer, yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşların su baskınları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirttiler.

Bu konularda ilginizi çekebilir