Yeni teşvik sistemi, Türkiye'de üretilmeyen sektörleri çekecek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, hazırlık aşamasındaki yeni teşvik sisteminin içeriği hakkında ipuçları verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm yatırımcıların ilgisini Türkiye'ye çekecek çok iddialı bir teşvik sistemi hazırladıklarını bildiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni sistemin Türkiye'de üretilmeyen sektörlerin Türkiye'de yatırım yapmasını hedeflediğini ifade etti.

Çağlayan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen II. Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin ikinci gününde "Girişimciler Arası Uluslararası İşbirlikleri ve İş Ortaklıklarının Geliştirilmesi" oturumunun açılışında yaptığı konuşmada, bundan sonra gerek girişimciyi desteklemenin gerekse girişimci olacakların bu gerçekleri göz önünde tutarak plan ve programlarını yapmaları gerektiğini kaydetti.

Yatırımcıların ilgisini Türkiye'ye çekecek yeni bir teşvik sistemi üzerinde çalıştıklarını anlatan Bakan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Yeni bir anlayışla yatırımcının isteklerinin daha fazla ele alınacağı ve bunların bir bir gerçekleştirileceği önemli çalışmalar içindeyiz. En son ele alınan eylem planı Başbakanlık başta olmak üzere ilgili bakanlıklara gönderildi. Şimdi önümüzde çok önemli hukuk reformu bizi bekliyor.

Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü ile uluslararası yatırımcıların çok daha fazla Türkiye'ye gelmesini sağlayacak çok önemli kararları alma eşiğindeyiz. Ümit ediyorum bu yıl sonuna kadar bitireceğimiz çalışma ile Türkiye dünyadaki en iyi yatırım teşvik sistemine sahip olacaktır.

Bugünkü mevcut teşvik sistemimiz; belirlenmiş bölgelerde yatırımcıya faiz, vergi, sosyal güvenlik paylarının desteği konusunda, bilhassa stratejik yatırımlarda Türkiye için önem arz ediyor ama cari açık konusunda Türkiye'yi sıkıntıya sokuyor.

Bugün için Türkiye'de üretilmeyen sektörlerin Türkiye'de yatırım yapmasını hedefleyen çok önemli bir yatırım teşvik sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bölgesel, genel, büyük ölçekli, yatırımlarla beraber, stratejik yatırımların dikkate alındığı, bilhassa Türkiye'nin en geri kalmış illerinin içinde bulunduğu özel bir alanı bir yatırım iklimi alanının dikkate alındığı önemli bir çalışma içindeyiz. Tüm yatırımcıların ilgisini Türkiye'ye çekecek çok iddialı bir teşvik sistemi hazırlıyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir