Yunanistan'daki grev Türk nakliyeciyi olumsuz etkiledi

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Yunanistan'daki çiftçi eyleminden Türk nakliye sektörünün de olumsuz etkilendiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Yunanistan'daki çiftçi eyleminden Türk nakliye sektörünün de olumsuz etkilendiğini bildirdi. Şener, Yunanlı çiftçilerin 1 Şubat'tan itibaren eylemlerini daha çok sınır kapılarına kaydırdığını söyledi. Türk nakliyecilerin olumsuz etkilendiğine vurgu yapan Şener, şunları kaydetti: 

"1 Şubat'ta Yunan çiftçiler tarafından başlatılan grevin Yunan taşımacılık sektörünü de kapsar hale gelmesi nedeniyle gerek Türk ticaret erbabı gerek ise ülkemiz taşımacıları durumdan ciddi bir şekilde olumsuz etkilenmektedir. Bu durum, ticaret akışlarının ülkelerin siyasi konjonktüründen ne kadar etkilendiğini, ticaretin asli bir unsuru olan taşımacılık sektörünün ise ekonomilerin en etkin, en stratejik sektörleri arasında yer alması nedeniyle düzen karşıtlarının 'dikkat çekmek, siyasi erki zayıflatmak' gibi amaçlarla ilk seçtikleri hedef olduğunu da gözler önüne sermektedir."

Eylemin cuma günü sona ereceği bilgisinin geldiğini ifade eden Şener, "Gümülcine Başkonsolosluğumuz tarafından grev süresince İpsala Sınır Kapısı'nda bekleyen ve uzun süre geçiş yapamayan tır sürücülerimize gerekli yönlendirmelerde bulunulmakta ve kumanya dağıtılmakta olup, başkonsolosluğumuzun destekleri gerek UND gerek ise sektörümüz tarafından şükranla karşılanmaktadır" dedi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verileri incelendiğinde sınır kapısında eylemlerin başladığı 1-10 Şubat tarihlerinde 975 tır giriş ve 856 tır da çıkış yaptı. Geçen yılın aynı döneminde bin 942 TIR giriş, bin 524 TIR da çıkış yapmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir