'Liman' operasyonu: 25 gözaltı

İzmir'de başlatılan ve 5 ili kapsayan operasyonda ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla sekizi TCDD personeli, 25 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR- İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın ihaleye fesat karıştırma ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine yürüttüğü operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TCDD Genel Müdürlüğü ve İzmir Liman İşletmeleri'nde görevli yönetici ve memurların da olduğu belirtiliyor.

TCDD'den yapılan açıklamada; "İzmir Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında kuruluşumuzun 8 personeli bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştır" denildi.

Açıklamada, soruşturmanın İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından gizli olarak yürütüldüğü belirtilerek, "TCDD Genel Müdürlüğü'nde arama yapılmamıştır" denildi.

Haber kanallarında yer alan bilgiye göre, Liman İşletmeleri'nde usulsüzlük yapıldığına yönelik iddialar üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.     

Haberlere göre, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu beş ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda 25 kişi gözaltına alındı.