4 köy daha DEAŞ'tan alındı

Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu kapsamında, Hakul ve Ali Riş ile Kanune ve Rojbeyan köyleri geri alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak'ta, ordu birliklerinin ve Peşmerge güçlerinin Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu kapsamında, 4 köyde denetimi sağladığı bildirildi.

Ninova Operasyonları Komutanlığı'nda görevli binbaşı Ahmed eş-Şemri, orduya bağlı 16'ncı tugay birliklerinin kentin kuzeyindeki Telkeyf kazasına bağlı Hakul köyünü geri aldığını belirterek, birliklerin henüz kazanın merkezine yönelik operasyona başlamadığını ifade etti.

Şemri, 9'uncu zırhlı birliklerinin ise kentin güneydoğusundaki Hamdaniyye kazası ile Rutla nahiyesi arasında yer alan Ali Riş köyünü DEAŞ'tan kurtardığını söyledi.

Başika bölgesinde 2 köy geri alındı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Güçleri, Musul'un kuzeydoğusunda yer alan Başika kasabasına bağlı iki köyü geri aldı.

Peşmerge Komutanı Yüzbaşı Şerzad Zaholi, "Sabah saatlerinde başlatılan operasyon sonucu kasabaya yakın Kanune ve Rojbeyan köyleri geri alındı." dedi.

Söz konusu köylerin birkaç gün önce Peşmerge güçleri tarafından kuşatma altına alındığı, mayınlardan temizlenmeye çalışıldığı kaydedildi.

Kurtarılan köylere bağlı Başika kasabası ise 23 Ekim tarihinden bu yana Peşmerge güçleri tarafından 4 koldan kuşatma altına alınmış durumda.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir