ABD: AGİT'in endişeleri not edildi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, AGİT'in referandum ile ilgili değerlendirme raporundaki endişeleri not ettiklerini ve nihai raporu beklediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanlığı, 16 Nisan anayasa değişikliği halk oylamasıyla ilgili, "Her iki taraftan seçmenleri ve tarafları, Türkiye'nin geleceği için beraber çalışmaya teşvik ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner'a atfen yapılan yazılı açıklamada Türkiye'de 16 Nisan'da yapılan halk oylaması değerlendirildi.

Pazar günü Türkiye'deki milyonlarca seçmenin sandığa giderek tercihini yaptığı ifade edilen açıklamada, "Her iki taraftan seçmenleri ve tarafları, Türkiye'nin geleceği için beraber çalışmaya odaklanmaya ve anlamlı bir siyasi diyalogu sürdürmeye teşvik ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) oylamayla ilgili ilk değerlendirme raporuna da atıf yapılan açıklamada, teşkilatın raporunda yer alan endişelerin not edildiği ve birkaç hafta sürecek nihai raporun da bekleneceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "ABD, (Türkiye ile) ikili ilişkilerimizi güçlendirmeye olan bağlılığını sürdürmekte, hukukun üstünlüğü ile özgür medyanın asli olduğu Türkiye'deki demokratik gelişimi desteklemeye devam etmektedir." denildi.