”AKP iktidarı döneminde terör olayı 10, şehit sayısı 17 misli arttı”

MHP Grup Başkanvekili Vural, 2002 yılında "sıfır düzeyinde" bulunan terörün giderek arttığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti iktidarı döneminde "terör olayı sayısının 10, şehit sayısının 17 misli arttığını" söyledi.

Vural, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ve Giresun Milletvekili Murat Özkan ile birlikte Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Terör saldırılarının artarak devam ettiğini ve her gün şehitler verildiğini anlatan Vural, 2002 yılında "sıfır düzeyinde" bulunan terörün giderek arttığını ifade etti. "Hükümetin terörle mücadelede zafiyet gösterdiğini" iddia eden Vural, terör saldırılarının artması sonucu Türkiye'nin savunma konumuna geçtiği görüşünü savundu. Türkiye'nin her yerinde yapılan saldırılara karşı, bir terörle mücadele yürütülmediği ve savunma konumuna gelindiğini öne süren Vural, "Bu, PKK terör örgütüyle yürütülen müzakere ve mütarekenin sonucudur" dedi.

Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008 yılında Aktütün Karakoluna yapılan saldırıdan sonra bütün karakolların yapımı için TOKİ'ye talimat verdiğini açıkladığını belirterek, "Nerede? Hani yapacaktınız? Aradan iki sene geçti. Bugün gelinen noktada, terör örgütü Aktütün'e kum götüren özel sektör kamyonlarını yakmaya başladı" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde "terör olaylarının sayısının 10, şehit sayısının 17 misli arttığını" öne süren Vural, "güzel şeyler olacak" açıklamasından sonra 117 şehit verildiğini bildirdi.

Terörle mücadelede kullanılan Cobra helikopterlerinin sayısının azaldığını, yerine yeni helikopter alınmadığını öne süren Vural, bu konuda hiçbir projenin yürütülmediğini söyledi. Vural, ATAK helikopter projesinin akıbetinin de belirsiz olduğu iddiasında bulundu. İnsansız Hava Araçları ile ilgili çalışmaları da eleştiren Vural, "Hükümetin terörle mücadele konseptinin bulunmuyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dün parti grubunda yaptığı konuşmayı da eleştiren Vural, "Başbakan terör örgütünü yeni anlamış. 2009'de 'dağılma sürecinde' diyordu. Sen, devletin müsteşarını terörist Öcalan'ın ayağına gönderip pazarlık yapmadın mı? Habur'da onun elçilerini karşılamadınız mı?" diye konuştu. "Başbakan Erdoğan'ın milletin şehitlerine sahip çıkmasını bile çok gördüğü" iddiasında bulunan Vural, "Konuşmasında MHP'yi terör örgütüyle yan yana getiriyor. BDP milletvekilleri 'evet' oyu verince gidip öpmediniz mi? Tebrik kuyruğuna girmediniz mi? " dedi.

Taş atan çocuklar yasası

Vural, Adalet Komisyonunda bugün ele alınan ve kamuoyunda "taş atan çocuklar yasası" olarak bilinen düzenlemeyi de eleştirdi. Vural, düzenlemeyle yasa dışı gösterileri teşvik edenlerin ve gösterilere katılanların aklanmak istendiğini ileri sürerek, halkı yasa dışı gösterilere kışkırtma suçunun ortadan kaldırıldığını söyledi.

Düzenlemenin terör örgütünün çocukları kullanmasını teşvik edeceğini iddia eden Vural, düzenlemenin ayrıca çocuklar arasında "ayrımcılık"  yaptığını da ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştiren Vural, "Köpeklerine Arap ismini koyuyorlar' diyerek Başbakan Türk milletini kötülüyor. Daha önce de 'etnik temizlik yaptık-faşizan uygulamalar'  dedi. Milletin geçmişini kötü gösteriyor. Münferit olayları millete mal ediyor" diye konuştu.

Oktay Vural, Van Valiliğinin düzenlediği bir kültür festivalinin davetiyesini göstererek, davetiyede Türkçede bulunmayan harflerin kullanıldığını söyledi. Bu festivale Başbakanlığın da sponsor olduğunu ifade eden Vural, "Tavizin sonu daha çok kurşun, daha çok taviz" dedi.

"Terörist başının yol haritasıyla Türkiye'ye yol çizmeye kalkıştı"

MHP Grup Başkanvekili Vural, bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan grup konuşmasında terör örgütüyle MHP'yi aynı çizgide gösterdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"O kendi çizgisi. İmralı'nın yol haritasını alan kendisi. 'İmralı'nın görüşlerini dikkate almamız gerekir' diyen kendisinin Başbakan Yardımcısı. İmralı'nın sözde elçilerini sınırda törenlerle kabul edip 'Habur'de yaşananlar ne güzeldir' diyenler kendisi. Dolayısıyla çamura batmış Başbakanın bu benzetmesi, MHP ve Türk milliyetçiliğine yapılmış bir hakarettir.

Asıl şunun hesabını vermelidir: Kendisi terör örgütüne aracılar gönderip, onlarla bir müzakere ve mütareke anlayışına girmiş midir girmemiş midir? Bugün KCK iddianamelerinde bunlar yazılmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada Başbakan, terörist başının yol haritasıyla Türkiye'ye yol çizmeye kalkıştı. Biz MHP olarak teröre karşı duruşumuzda imtihan edile edile geldik. Biz bu imtihanları verdiğimiz zaman Başbakan karyolanın arkasında saklanıyordu. Dolayısıyla MHP'ye böyle bir benzetme yapmak kimsenin haddi değildir. Bugün Başbakanın siyaseti, terör örgütüne ve bölücülüğe kolunu, gövdesini ve beynini kaptırmıştır. Türkiye'nin temel sorunu budur. Teröre siyesi bir çözüm arayan Başbakanın, MHP'yi bu şekilde suçlaması, karanlıkta ıslık çalma, suçlu bir kimsenin hezeyanlarından başka bir şey değil. Bize bulaşmaz bu çamurlarlar.'

Bu konularda ilginizi çekebilir