Alman vekiller HDP'yi ziyaret etti

Alman milletvekillerinden oluşan bir heyet HDP'li milletvekilleri ile İstanbul'da bir araya geldi. Alman vekiller HDP'lilere yönelik tutuklamaları "referanduma giderken muhalefeti topal bırakmak amaçlanıyor" diyerek eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger ve Alman milletvekillerinden oluşan bir heyet İstanbul'a geldi. Heyet, HDP'nin Beyoğlu'ndaki İl Başkanlığı binasında HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Diyarbakır HDP Milletvekili Feleknaz Uca ile görüştü.

Görüşme sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Filiz Kerestecioğlu, başta Eş Genel Başkanlar ve parti yöneticileri olmak üzereTürkiye genelinde çok sayıda partilinin, gözaltına alındığını belirterek bu şartlar altında referanduma gidilmesini eleştirdi.

Kerestecioğlu, "OHAL koşullarında referandumun sürecenin meşruiyetinin olmadığını her zaman ifade edeceğiz. Ama 'hayır'ımızın da büyük olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Almanya Sol Parti Başkanı Bernd Riexinger ise, tutuklu Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek için resmi bir başvuruda bulunduklarını ancak Adalet Bakanlığı'ndan olumsuz yanıt aldıklarını söyledi. 

Riexinger, "Burada bu tutuklamaların ardındaki hedef belli. Referanduma giderken muhalefeti topal bırakmak. Bunun hukuk devleti ve demokrasi ile bir alakası yok. 100 bin kamu çalışanının işten çıkarıldığını biliyoruz. Bununla elde edilmek istenen de modern bir sultanlık, diktatörlük kurmaktır" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir