Almanya'da miting düzenlenmeyecek

Almanya'da Türk siyasetçiler anayasa referandumu öncesi başka toplantı ve miting düzenlenmeyecek. AK Partili bir yetkili de gelecek haftadan itibaren tüm enerjinin yurt içine aktarılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk siyasetçilerin anayasa değişikliği referandumunda Cumhurbaşkanlığı sistemine destek toplamak için yürüttüğü toplantıları organize eden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Almanya'da anayasa referandumu öncesi başka toplantı ve miting düzenlenmeyeceğini açıkladı.

UETD'nin açıklaması, nisan ayındaki anayasa referandumu öncesi Almanya ile Türkiye arasında, Almanya Türk siyasetçilerin anayasa değişikliklerinin kabulü için destek toplama amaçlı miting ve toplantıları engellemesiyle tırmanan gerilime dikkat çekti.

UETD Başkanı Zafer Sarıkaya, Almanya'da yayımlanan Wirtschaftswoche dergisinde dün yayımlanan açıklamasında, "Referandum öncesi Türk hükümet yetkililerinin katıldığı başka toplantı düzenlemeyeceğiz" dedi. UETD sözcüsü Sarıkaya'nın sözlerini teyit etti.

AK Parti'den bir yetkili ise, "Avrupa'daki referandum programlarımızı iptal ettik diye bir şey yok. Etseydik bunu bugünden itibaren yapardık. Oysa bu hafta da Avrupa'da bir dizi etkinliğimiz olacak. Gelecek haftadan itibaren artık tüm enerjimizi Türkiye’deki propaganda faaliyetlerine ayıracağız" dedi.