ATSO otoparkında patlama oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi odasının otoparkında patlama meydana geldi. Patlayan aracın otoparka 1 dakika önce girdiği öğrenildi. Yaralanan 10 kişi tedavilerinin ardından taburcu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında, bugün saat 08.50 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi.

Çevreyolu üzerindeki Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) binasının hemen arkasındaki açık otoparkta bir aracın tamamın parçalandığı, 4-5 aracın da hasar gördüğü belirtildi. Patlamanın terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor.

Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü.

"Hayati tehlikesi olan yok"

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) otoparkında bir araçta meydana gelen patlamanın kaza da olabileceğini belirterek, cam kesikleri dışında yaralı bulunmadığını, hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını söyledi.

Türel, patlamanın bir terör saldırısı yerine kaza olma ihtimaline de dikkat çekerek, "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesiyle terör şüphesiyle karşılıyoruz ama henüz çok erken. Çünkü patlama olan Ticaret ve Sanayi Odası şehre uzak bir bina, patlama da otoparkta oluyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir. İlk bilgilere göre hayati tehlike söz konusu değil, cam kesikleri dışında yaralananlarımız yok."

Patlamanın meydana geldiği ATSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin de olayda can kaybı olmadığını teyit etti.

"10 kişi cam kesiği şeklinde yaralandı"

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arkasındaki açık otoparkta park edilmiş bir araçta meydana geldiği ve sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.

Açıklamada, "Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişi cam kesiği şeklinde yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

'Patlayan araba 1 dakika önce bırakılmış'

ATSO binası otoparkında patlayan otomobilin olaydan 1 dakika önce otoparka geldiği bildirildi. Yakındaki akaryakıt istasyonu güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, otomobilin saat 08.49'da akaryakıt istasyonundan doğrudan otoparka giriş yaptığı, içinden 2 kişi indikten sonra, saat 08.50'de patlamanın meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan hastanelerdeki 10 yaralının tamamı da tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ATSO'dan patlamayla ilgili açıklama

Patlamaya ilişkin ATSO'dan da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"25 Ekim 2016 saat 08.55 civarında odamızın otoparkında park edilmiş bir araçta, belirlenemeyen sebepten ötürü bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucu can kaybı yaşanmazken patlamanın şiddetinden dolayı meydana gelen cam kırıklarından dolayı 10 kişi hafif şekilde yaralanmıştır. Tedavileri tamamlanan yaralılar taburcu olmuşlardır. Patlamanın yaşandığı andan itibaren odamıza geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz."




Bu konularda ilginizi çekebilir