Ayvacık'ta inşaatlar nisanda başlayacak

Geçen ay depremlerle sarsılan Ayvacık'a giden Başbakan Yıldırım, nisan ayından itibaren hasar gören evlerin yerine yenilerinin yapılmaya başlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım 18 Mart etkinlikleri kapsamında gittiği Çanakkale'de, geçen ay pek çok deprem yaşandığı Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy köyde vatandaşlara hitap etti.

Deprem dolayısıyla vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldırım, "Ne gelirse mala gelsin, cana gelmesin. Allah'a şükür bu büyük felakette mal kaybımız, zararımız var ama can kaybımız yok. Bunun için şükrediyoruz." diye konuştu.

Bölgedeki diğer köylerde de depremden etkilenen vatandaşların bulunduğunu anımsatan Yıldırım, "Şunu bilesiniz ki öncekilerden daha güzel şekilde evleriniz yapılacak, zararlarınız giderilecek ve inşallah sene sonu gelmeden evlerinizin içine gireceksiniz. Merak etmeyin, borçlarınızı, sıkıntılarınızı, ne lazımsa gerekeni yaparız. Yeter ki sizin bu gülen yüzünüz solmasın." dedi.

Yıldırım depremin ardından ilk günde bin 71 aileye konteyner tahsis edildiğini, okulların hemen açıldığını da dile getirdi.

Van depremini hatırlatan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Van'da deprem oldu 3 yılda 30 bin konutu yaptık, hak sahiplerine teslim ettik. Onun için hiç merak etmeyin. Her şey daha güzel, istediğiniz şekilde olacak. Sizin her türlü ihtiyacınızı karşılamak boynumuzun borcu. Arkadaşlarımız çalışıyor, evlerin şu anda tespitleri yapılıyor. Hak sahipleri askıya asıldı. Ayın 27'sine kadar askıda kalacak, itirazlar tamamlanacak ve inşallah nisan ayından itibaren de yerler belirlendi, inşaatlar başlayacak.”

Yıldırım, konuşmasının ardından konteyner kentte incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir