Bakan Soylu: FETÖ temizliğinin daha yüzeyindeyiz

Bakan Soylu, Türkiye'nin uzun yıllardan beri devletin içine sızmış FETÖ terör örgütüyle amansız bir mücadeleye girdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün Avrupa'nın alışık olduğu türden bir terör örgütü olmadığını ve bunun dışarıya doğru ve ikna edici şekilde anlatılması gerektiğini belirterek, birçok Avrupa ülkesinin hala FETÖ'yü okullar açan bir yardım kuruluşu gibi gördüğünü belirtti.

ABD Güvenlik Bakanı ile yaklaşık bir ay önce çok diplomatik olmayan bir konuşma yaptıklarını anlatan Soylu, "İsterseniz yer değiştirelim. Siz Türkiye İçişleri Bakanı olun, ben Amerika'nın Güvenlik Bakanı olayım ve bir terör örgütü mensubu benim ülkemde dursun, siz hangi cevabı verecekseniz ben ona razıyım." dediğini aktardı.

Ortaya koyulan nezaketin muhatapları tarafından yanlış ya da eksik anlaşılabildiğine işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Oysa Türkiye kaybedilecek bir ülke değildir ve Türkiye, dostluğundan imtina edilecek bir ülke de değildir. Bizim hiç kimseye bugüne kadar yanlışımız olmadı. Bu coğrafyada bize itibar eden, itimat eden hiçbir ülkeye de eksik bir davranışımız söz konusu olmuş değildir. FETÖ'nün yüzde yüz temizlendiğini söylemek, neredeyse 24 saatimizin önemli bölümünde uğraştığımız bir terör örgütünün yüzde yüz temizlendiğini söylemek elbetteki isterim ama bunun mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. İddialı bir söz daha söylüyorum, henüz daha yüzeyindeyiz. İnanın bizim bildiklerimizi, FETÖ konusunda bilmiş olsanız 2-3 saat uykunun bile bize fazla olduğunu hep beraber görmüş olurdunuz."

Soylu, FETÖ'nün PKK ve DEAŞ gibi diğer terör örgütlerine istihbarat ve eylem desteği verdiğini, FETÖ'nün sızdırmak istediği paylaşımları, PKK ve DEAŞ üzerinden sızdırdığını ve bunları takip ettiklerini aktardı.