'Birkaç özürle telafi edilemez'

Türk askerinin, El Bab'ta Rus uçakları tarafından şehit edilmesini sert dille eleştiren Bahçeli, konunun birkaç özürle telafi edilemeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Partisinin Konya'da referandum sürecine ilişkin yol haritasını görüştüğü toplantı da konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''Şimdi Rusya askerimizi şehit ediyor. Sonra da pardonla geçiştiriyor. Hatta pişkince üste çıkıp Türk Silahlarını suçluyor. Bu yanlıştır, ayıptır. Uluslararası hukuk kurallarını hiçe saymaktır. Rusya'nın maksadı nedir. Ne yapmaya çalışmaktadır'' dedi.

Rusya'nın PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini anımsatan Bahçeli, "PKK- PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen kaldı ki Moskova'da ofis açmasına müsade eden Rus yönetiminin art niyeti, gizli gündemi, sahne gerisinde beslediği emelleri doğrultusunda ülkemizin karşısında husumet odağı olmada adeta talip ve isteklidir. Rus hava saldırısı sonucu şehit olan evlatlarımızın hesabı birkaç özürle, telafiyle örtbas edilemez. Dahası şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Suçlular ortaya çıkarılmalı, hak ettiyi cezayı bulacaktır. Karşımızdaki muhatap Rusya Federasyonu ise bizde Türkiye Cumhuriyetiyiz. Kendimize güvenmeli, gücümüzün farkında olmalıyız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir
MHP