'Biz de uyutma yok, biz yaşatıyoruz'

"Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi" açılış töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Başka ülkelerde iğne yapıp öldürüyorsun hayvanı ama buna 'uyutma' diyor. Biz de uyutma yok, biz yaşatıyoruz." diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki "Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaz mevsiminde bölgedeki yazlıklarına gelen vatandaşların yanlarında genellikle köpeklerini de getirdiğini ancak tatilden dönerken geri götürmediklerini söyledi.

Bu hayvanlar için bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç duyulduğunu belirten Eroğlu, "Gerçekten çok modern bir hayvan rehabilitasyon merkezi yapılmasını söyledik. Burayı görünce şaşırdım, 5 yıldızlı bir otel gibi." ifadelerini kullandı.

nemli bir bütçe ayırdık"

Bakan Eroğlu, "Başka ülkelerde iğne yapıp öldürüyorsun hayvanı ama buna 'uyutma' diyor. Biz de uyutma yok, biz yaşatıyoruz. Bu yüzden bu gibi hayvan rehabilitasyon merkezleri için her türlü desteği veriyoruz. Bakanlık olarak, buna önemli bir miktarda bir bütçe ayırdık. Türkiye'deki bütün hayvanları aşılayacağız, gerekirse kısırlaştırılacak, tedavisi yapılacak. Sadece köpekler değil, kediler, yaban hayatı da. Özellikle çok sert geçen kış aylarında, biz bütün yaban hayatına yem, et bıraktık." dedi.

Merkezin 6 milyon liraya mal olduğu bilgisini veren Eroğlu şöyle konuştu:

"Burada aşılama, küpeleme, kısırlaştırma, sahiplendirme ve çip takılması suretiyle hayvanın takibine imkan veren bir sistem var. Bu konuda gerekli alet ve cihazları sizlere vereceğiz. Her köpeğin adı olacak. Bütün bilgileri sistemde görülecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir