Bursa trafiğine mesai ayarı

Bursa'da şehir içi trafiğinin rahatlaması için mesai saatleri vardiyalı çalışanlar için 07.00-15.00, 15.00-23.00 ve 23.00-07.00 olarak uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ömer Faruk Çiftçi

BURSA- Bursa trafiğinin rahatlatılması için Vali İzzettin Küçük’ün girişimleri sürüyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın OSB konseyleri toplantısında iş dünyası temsilcileri ile biraraya gelen Vali Küçük, tıkanma noktasına gelen kentiçi trafiğinin rahatlatılmasına yönelik kısa vadeli yapılacak çalışmaları aktardı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Başkanı Başkanı İbrahim Burkay ve OSB başkan ve yöneticilerinin yer aldığı toplantıda özel sektörde mesai saatlerinin birer saat öne alınması konusunda tavsiye kararı alındı.

Buna göre mesai saatleri vardiyalı çalışanlar için 07.00-15.00, 15.00-23.00 ve 23.00-07.00 olarak uygulanacak. Uygulama önümüzdeki hafta öncelikle Bursa OSB, DOSAB ve NOSAB’da başlatılacak.

Bursa’da trafiğe her gün 8 bin servis aracının çıktığı, bunun 4 bininin farklı saatlerde trafiğe çıkması sağlanırsa yoğunluğun kısmen azaltılabileceği öngörülüyor. Bu doğrultuda Valilik tarafından önceki haftalarda Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ve Mudanya ilçelerindeki anaokulları ve ikili öğretim yapan okullar hariç; 151’i resmi, 13’ü özel olmak üzere toplam 164 okulun ders başlama saatleri de 09.00’a çekilmişti.

‘Bu işin köklü çözümü metrodur’

Vali İzzettin Küçük, çalışmalar kapsamında İstanbul yolunda bulunan kontrol noktasının yerini de geriye alarak değiştirdiklerini belirterek, “Bu da trafiğin rahatlamasında etkisi oldu. Bunlar kısa vadeli çözümler. Bursa’da trafik sorunu şu anda öncelikli sorun olarak ele alınıyor. Çözüm ise orta vadede güzergah açmak, orta uzun vadede de metro yapmaktır. Bursa’nın bir handikabı var. Bir tarafı doğal, bir tarafı tarihi sit alanı. Böyle bir şehirde yol yapmak, yol almaya çalışmak çok zor. Bu bizim zenginliğimiz ama bu yönde zorlayıcı etkileri de oluyor. Bence bu işin köklü çözümü metrodur. Bu da merkezi hükümetin desteğiyle olur. Bir belediyenin kaldırabileceği bir yük değildir. Bu konuda da bakanlıklar ve ilgili kurum kuruluşlarla görüşmeler sürüyor.”