'Çabuk bir mucize beklenmemeli'

BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile ortak basın toplantısı düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tarihi Kıbrıs zirvesinin sürdüğü İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres basın toplantısı düzenledi.

Guterres'e KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis de eşlik etti. Basın toplantısında yalnızca Guterres konuştu.

BM Genel Sekreteri'nin açıklamaları şöyle:

Açılış oturumları aşırı derece yapıcı geçti.

Gerekli enstrümanların bulunması konusunda mutabık kalındı. Bundan sonra yapılacak şeyler de var. Konferans bugün bir kez daha toplanacak. Çok çabuk bir mucize beklenmemeli.

Sürdürülebilir bir çözüm için çalışacağız. Görüşmeler gerektiği kadar devam edecek ve tabii ki başkalarının da katılımı mümkün olabilir. Hedefimiz gerekli sonucu alabilmemiz ve gerektiği sürede çalışabilmek. 

Çok net şekilde şunu dile getirmek istiyorum. BM için bizim buradaki rolümüz taraflara destek vermek. Amacımız da anlaşma konusunda destek verme. Herhangi bir başka gündemimiz yok. Her iki tarafın mutabakatıyla sağlanacak bir çözümün peşindeyiz.

Bu liderler arası anlaşma olmayacak, bu halkların referandum sonucu karar vereceği bir anlaşma olacak.