Çetin, AK Parti'den istifa etti

Milletvekili Muhammed Çetin AK Parti'den istifa etti. Çetin, düzenlediği toplantıda partisine sert sözlerle yüklendi ve yeni istifaların geleceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, partisinden istifa etti. Çetin, istifasını bir basın toplantısıyla duyurdu ve partisine yönelik sert sözler sarf etti. "Hiç kimseyle temasım yok. İçerdeki hazımsızlığı biliyorum. Çoğu kişi rahatsız. Yakında bu insanlar patır patır dökülür." diyen Çetin, birçok arkadaşının kendisi gibi istifa edeceğini ayrıca belirtti.

Partisinden vazife verilmedikçe konuşmadığını söyleyen Çetin,"Ben hep kör noktaya oturdum, en arkaya. Kameralar beni çekemiyordu. Görme, görülme, kimseye yaranma durumum yok. Ülkemi, partimi hep savunmuşumdur. Söylenen şeyler cut and paste şekliyle birleştirilmiş şeyler. Koskoca camiaya tırpan saplanınca hızını alamayıp kendine de saplıyor" dedi.

Ak Parti'den istifa eden Muhammed Çetin'in konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Bir arkadaşa o malum toplantıda ismini biliyorsunuz dedim ki ''Yürütülmekte olan bir savcıya diyorsun ki ölen savcının sonu gibi olacak diyorsun. Bu bir intihardır. Millet 2 şey anlar. Ya senin de o yolsuzluklarda ismin vardır.''Hiç kötü niyet yok. O da ayağa kalktı, 20-30 kişinin duyacağı şekilde ''O savcı 10-15 senelik arkadaşım. İzmir’de liman hadisesi başlayınca ‘kimler tutuklanacak, hangi isimler ver. Dosyayı versene’ dedim. Savcı da 'Olur mu öyle şey' dedi. Ben de 'biz arkadaşız versene dosyayı' dedim. Vermedi. Bu cevaba kızıp o tweeti attım'' dedi herkesin içinde."

"O soğuk günlerde ayaklarım üşüdü, 2 gün rapor aldım. Sandılar ki ben haşhaşi konuşmasından sonra gidiyorum. Baktım burada iyi olamıyorum. Uçağa bindim İstanbul’a gidiyorum. Bir indim bir sürü arama olmuş. Televizyonlarda da kesin ihraç talebiyle Disiplin'e sevkedildiğim haberi varmış. Haberim yok ama. Beni göremedikleri için öyle tahmin etmişlerdir dedim arayanlara. Biraz sonra Emre Uslu aradı. Ben de o da ABD’deydim. Oradan tanışıyoruz. ''Habertürk ve TRT’de geçiyor'' dedi. ''Parti ciddiyeti varsa önce beni ararlar'' dedim. Danışmanımı aradım. ''Hocam yok böyle bir şey'' dedi. Akşam 17.05’de iki arkadaşın dilekçesi var diye haber geldi. Bugün de istifa kararı aldım."

"Bu kadar kalmama neden olan Fetullah Gülen'dir"

"Fethullah Gülen’le görüşmem olmuştur, istifa etmem ya da siyasi şeylerle ilgili konuşmam olmadı. Konuşmam da. Gülen’i tanımıyorsunuz da. Hocaefendi kimsenin şahsi tercihlerinin önüme geçmez. Onunla istişare ederseniz şahsi düşüncesini söyler. Benim bugüne kadar kalmama vesile olan Hocaefendidir. Hocaefendi kimseye karışmaz, emir vermez. Verdiğini yazanlar da yalan yazıyor."

"Onlar açıklamazsa ben de açıklamayacağım"

"Benim amacım üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Belirli insanları sokağa çıkamaz hale getirmek değil. Onlar açıklamazsa ben de açıklamayacağım. Onlar kayıt var diyorsa ben de açıklamamı yaparım. Bosna’ya gittiğimde Volkan Bey böyle bir şey konuşulmuş diyorsa ben bir şey konuşmadım. Bunlar hikaye."

"Dolarlar, kasa kasa paralar"

[PAGE]

"Dolarlar, kasa kasa paralar"

"Medyadan dökülünce keşfediyorsunuz. Gittiğiniz yerlerde AK Parti seçmenimiz kendi bölgelerindeki sıkıntıları anlatıyor biz de parti yönetimine aksediyoruz. Dolarlar, kasa kasa paralar… Emrullah Beyin ifadesine bakın."
 

"Benim keşfetmem eğer bölgemizde İstanbul vekiliyim, Türkiye’nin ticaretinin, yatırımının döndüğü yer. Orada şahsen tanıklık ettiğimiz hadiseler oldu. Bunları o zaman ifade ettik partiye. İstanbul’dan köftelik işlerle alakam olmadığını o götürüldüğüm toplantılarda öğrendim. Ben bu işlerde yokum, beni köftelik işlere bulaştırmayın dedim. Ben bağımsız olarak devam ediyorum."

"Cemaat kontenjanından gelmedim. Ben geldiğimde parti idarecilerine açıkça ifade ettim: ‘Ben AK Parti vekiliyim, iş verirseniz yaparım, vermezseniz öylece sessizce dururum. Memleketin, sistemin dili hukuktur. Hukukta ne öngörülüyorsa o yapılır. Birilerinin sahte delil ürettiği ya da delil değiştirildiği iddia ediliyorsa buna hukuk sistemi karar verir.
Rahatasızım diye vekil arkadaşlarım var."

"Arkadaşlarım arasında, konuştuğum kişiler arasında ‘Keşke olmasaydı, rahatsızım, seçmenin önüme çıkamıyorum’ diyen insanlar var. Kasa kasa gemi gemi giden paralar, yurtdışına götürülen gemiler, alınan havuzlar, villalar hepsi var. O kadar delil sunulmuş. Hakim ve savcıları değiştiriyorsun. Senin getirdiklerin de suç diyor. Onu da değiştiriyorsun. O da olmadı hukuk sistemini değiştiriyorsun. Hukuk herkese lazım."

Bu konularda ilginizi çekebilir