'Cezanın süresi değil, şekli değişiyor'

Cezaevlerindeki yoğunluğun artması nedeniyle hazırlanan yeni yönetmeliğin "af" olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, bunun af değil, cezanın şekliyle ilgili bir değişiklik olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanlığı'nın cezaevlerinde yatan mahkumlarla ilgili hazırladığı yeni yönetmelik sonrası başlayan "af" tartışmalarıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, "Cezanın süresi değişmiyor. Cezanın şekli değişiyor. Kapalıdan açığa geliyor. Biraz yer sıkışıklığı var malum terörle mücadeleden dolayı. O yüzden organize suçlar, terör suçları, istismar gibi önemli suç grupları dışında disiplin suçlarına benzer suçları işleyen ve bundan hüküm giyen mahkumları kapalıdan açığa alıyorlar." dedi.

Değişikliğin af anlamına gelmediğini söyleyen Yıldırım, "Af, nasıl olur? Af, eğer diyelim ki 10 yıl ceza var, tamamen salıverilsin; af olur veya 10 yıl ceza var, 3 yıla indirirsin bu da af olur. Ama burada cezanın süresi değişmiyor. Açık cezaevindeyken bir yanlış içerisinde olursa bu hakkı kaybediyor. Tekrar bir önceki konumuna dönüyor." diye konuştu.