CHP, iptal için Danıştay'a başvurdu

CHP'nin avukatı Kart, YSK'nın mühürsüz pusulaları geçerli saymasının idari bir işlem olduğunu vurgulayarak Danıştay'da işlemin iptali için başvuruda bulunduklarını, bu süreçte seçim sonuçlarının kesinleştirilmesine yönelik yürütmeyi durdurma talebinde bulunduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mühürsüz pusulaları geçerli sayan işleminin iptali için Danıştay'a başvuruda bulundu. CHP ayrıca söz konusu başvuru sonuçlanana kadar halk oylaması sonuçlarının kesinleşmemesi için yürütmeyi durdurma kararı da talep etti.

Parti avukatı Atilla Kart, Danıştay çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz burada CHP olarak 49 milyon oya sahip çıkıyoruz. Sadece hayır oyu verenlerin değil, evet oyu verenlerin de hukukuna sahip çıkıyoruz." diye konuştu.

YSK'nın mühürsüz pusulaları geçerli saymasının hukuki olarak bir karar değil, idari bir işlem olduğunun altını çizen Kart, şu şekilde konuştu:

"Yargı organları seçimlerin denetimiyle sorumludur. Burada tam kanunsuzluk hali söz konusu. Hukuka ve yasaya aykırılıktan söz etmiyorum. Yok hükmünde olan idari bir işlemden söz ediyorum.

Danıştay'ın başvurumuzla ilgili kararı netleşmeden YSK'nın seçim sonuçlarını kesinleştirmemesi gerekir. YSK, bu kadar açık ihlale rağmen, kanunsuzluk olgularına rağmen seçim sonucunu kesinleştirme yoluna gittiği takdirde yeni bir anayasa ihlaline daha yol açmış olur."

Yıldırım: YSK'nın kararı kesindirYıldırım: YSK'nın kararı kesindir

CHP Danıştay'a gidiyorCHP Danıştay'a gidiyor