CHP 'Meclis' kararını verdi

Referandumun şaibeli olduğunu savunan CHP'li Böke, "Tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer" açıklamasını yapmıştı. Daha sonra açıklama yapan Levent Gök ise MYK'nın bu yönde bir tutumu olmadığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) referandum sonrası 'Meclis'ten çekilme' gündemde... Partinin önemli iki ismi konu üzerine açıklama yaptılar. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK Toplantısının gündemini ve kesin olmayan referandum sonuçlarına ilişkin konuştu.

Böke, "Referandumdan 'Evet' sonucu çıkmamış ve bir anaysa değişkliği gerçekleşmemiştir. 16 Nisan'da yapılan referandum yok hükmündedir. Bu açıkça mühürsüz bir seçim olmuştur. Referandumda her aşamasında her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuştur. Halkın oyları ile elde edilemeyen sonuç, YSK'nın açtığı yollarla ve bu yolda örgütlenen bir diz hile ile elde edilmeye çalışılmıştır. Bu referandum şaibeli, tartışmalı bile değildir. Bu referandum açıkça hukuka aykırıdır. Gayri meşrudur ve geçersizdir" dedi.

'Algı operasyonu ile yönetildi'

"İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz tanımayacağız da..." ifadesini kullanan Böke, "Her türlü baskıya rağmen sandığa gitmiş olan milyonlar, hiçbir hile yapmadan, vicdanları ile oy kullanmış olan milyonlar, hile ile oldu bitdiye getirilerek onların kullandığı bu değerli oylar çalınmıştır. Çalınmış olan milletin iradesidir. İrademiz gasp edilmiştir. Hileyle, alel acele yapılan balkon konuşmalarıyla algı operasyonu yönetilmektedir.

Böke şöyle devam etti: "Türkiye yıllardır seçim yapıyor. İlk defa bir seçimin meşruiyeti hem ulusal hem uluslararası düzeyde şaibeli hale geldi. Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmekte çalışmaya devam etmek de buna girer."

Gök'ten 'benimsenmedi' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'nin Meclis'ten çekilip çekilmeyeceğine ilişkin "Toplumun değişik kesimlerinden CHP'ye böyle bir öneri gelmiştir. Ancak yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır. CHP elindeki bütünmeşru imkanları kullanarak Gazi Meclis'i sonuna kadar koruma kararı içerisinde olacaktır." dedi.