CHP'den OHAL tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, "OHAL terörle, FETÖ ile mücadele için çıkarıldı. Ama OHAL fırsatçılığıyla rektör atamalarından, Varlık Fonu'na kamu kaynaklarının aktarımına kadar pek çok düzenleme de KHK'larla yapıldı. Bunların OHAL ile ne ilgisi var?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin karara tepki gösterdi.

Budak, yazılı açıklamasında, OHAL kapsamında yüz bini aşkın personelin kamudan çıkarıldığını, 50 bine yakın kişinin de tutuklu olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadeleyi bundan sonra normal hukuk düzeni içinde sürdürebilecek gücü olduğunu, ancak hükümetin "OHAL fırsatçılığı" yaptığını söyleyen Budak, "OHAL terörle, FETÖ ile mücadele için çıkarıldı. Ama OHAL fırsatçılığıyla rektör atamalarından, Varlık Fonu'na kamu kaynaklarının aktarımına kadar pek çok düzenleme de KHK'larla yapıldı. Bunların OHAL ile ne ilgisi var?" diye konuştu.

Bugün için Türkiye'de OHAL'i gerektirecek bir durum olmadığını ifade eden Budak, şunları kaydetti:

"OHAL'in uzatılması kararını alanlar, bunun somut gerekçelerini de ortaya koymalıdır. Bugün Türkiye'nin, normal hukuk düzeni içinde gücünün yetmeyeceği ne vardır? 15 Temmuz'un hedefi olan TBMM, bu darbecilerle, terörle mücadele edecek kapasite ve güce sahiptir. Neden TBMM'den bu süreç kaçırılıyor? O zaman geriye tek bir gerekçe kalıyor. O da referandumu sakatlayan Yüksek Seçim Kurulu'nun kanunsuz kararının üstünü örtmek. OHAL, referandum kanunsuzluklarını örtmek için mi uzatılıyor?"

OHAL tezkeresi Meclis'teOHAL tezkeresi Meclis'te