DEAŞ'lı 44 terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 170. gününde 256 DEAŞ hedefi ateş altına alındı, 44 terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan ve 170'inci gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Özgür Suriye Ordusu ilerleyişini sürdürürken, terör örgütü DEAŞ'a ait hedefler karadan ve havadan vurulmaya devam ediyor.

DEAŞ terör örgütüne ait binalar, karargah, tünel girişleri ile silahlı ve bomba yüklü araçların hedef alındığı harekatta dün 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekatın son durumuyla ilgili yapılan bilgilendirmede "Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 187 DEAŞ terör örgütü hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 66 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 62 bina, 1 karargâh binası, 1 tünel girişi ve 1 silahlı araç imha edilmiştir.

Koalisyon Güçleri tarafından; Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik icra edilen 3 hava harekâtı sonucunda, 2 havan, 2 tünel girişi, 1 bombalı araç ve 1 araç imha edilmiştir.

Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekatı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 44 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

El Bab şehitleri memleketlerine uğurlandıEl Bab şehitleri memleketlerine uğurlandı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir