DEAŞ'lı 44 terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ'a ait 113 hedef karadan ve havadan ateş altına alındı, 44 terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl 24 Ağustos'ta Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatın 182'nci gününde DEAŞ'a ait 109 hedef karadan, 4 hedef ise havadan ateş altına alındı. Hava harekatları ile tünel ve dehlizlere gizlenen DEAŞ unsurları ile çıkan çatışmada 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçlerinin de hava harekatı ile destek verdiği Fırat Kalkanı Harekatı'nın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede "Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 109 DEAŞ terör örgütü hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış;

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 4 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 4 bina imha edilmiştir.

Arama/tarama faaliyetlerinin devam ettiği sırada, El Bab ve civarındaki mahallelerde daha önceden kazılmış tünel ve dehlizlere saklandıkları tespit edilen DEAŞ terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada ve icra edilen topçu atışları ve hava harekatları sonucunda 15 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatları sonucunda da 29 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 4 bina imha edilmiştir. Böylece gün içerisinde toplam 44 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

El Bab'ta 1 asker şehit olduEl Bab'ta 1 asker şehit oldu

Bu konularda ilginizi çekebilir