Diyarbakır'da bombalı saldırı: 9 şehit

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde büyük bir patlama meydana geldi. Başbakan Yıldırım, saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'ün üzerinde yaralı olduğunu açıkladı. 93 kişi hastaneden taburcu edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, dün saat 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Diyarbakır Valiliği, saldırıyı terör örgütü PKK tarafından üstlenildiğini bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım patlamada 2'si polis, 7'si sivil 9 şehidin olduğunu ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

'Alçak saldırıyı lanetliyoruz'

Yıldırım patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanede tedavileri süren 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu oldu, 7'si hala tedavi altında. Sayılar değişebilir şu an itibariyle bu durumda. Bir kez daha terörü şiddetle lanetliyoruz. Diyarbakır'da hiçbir şeyden haberi olmayan masum vatandaşlarımıza ve polislerimize karşı yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Şehitlerimize allahtan rahmet diliyoruz.'' dedi. 

'Hasar gören vatandaşların zararı karşılanacak''Hasar gören vatandaşların zararı karşılanacak'

Saldırıyı PKK üstlendi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde patlama ile ilgili ikinci bir açıklama yapan valilik, patlamanın bomba yüklü bir araçla yapıldığını ve saldırının terör örgütü PKK tarafından üstlenildiğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada, "04.11.2016 Cuma günü saat 07.53’te ilimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan bulvarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır" denildi.

Kentin her tarafından hissedildi

Merkez Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınında bu sabah saat 08.00 sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentin her tarafından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, terör saldırısının bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.

İlk belirlemelere göre, patlamanın şiddeti ile olay saatinde yoğun olan caddede çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın şiddeti ile hem Emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda b üyük hasar meydana geldi. Yaklaşık 1kilometrelik alanda etkili alan patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Patlamanın yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye götürüldü.

Kaynak: AA-İHA-DHA

Bu konularda ilginizi çekebilir