Eczacıbaşı Holding'e ait helikopter düştü

Beylikdüzü'nde Eczacıbaşı'na ait helikopter düştü. Helikopterde iki pilotla birlikte, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, bölge satış yöneticilerinden Aleksandr Vanin ve 3 Rus misafir vardı. 7 kişi de yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Beylikdüzü'nde saat 11.21'de düştü. Pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, yolcu olarak Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerinden Aleksandr Vanin, Rus misafirler Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga bulunuyordu. Helikopterdeki 7 kişi yaşamını yitirirken, helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğü ihtimali üzerinde duruluyor. 

Rus misafirlerimiz UNICERA Fuarını gezdikten sonra Bozüyük fabrikasına gidiyordu

Bülent Eczacıbaşı'ndan açıklama
Kaza yerinde kısa bir açıklama yapan Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, helikopterin neden düştüğü konusunda ayrıntılı bilgilerinin henüz olmadığını söyledi. Bülent Eczacıbaşı, “Helikopter, Atatürk Havalimanı'ndan havalandı, sanırım Bozöyük'teki tesislerimize gidiyordu. Helikopterde Rusya'daki tesislerimizin bir yöneticisi ve 4 Rus müşterimiz vardı. Fuar nedeniyle kendilerini davet etmiştik” diye konuştu.

Eczacıbaşı Holding'den açıklama
Kaza ile ilgili bir açıklama da Holding'den yapıldı: "Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük’e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Beylikdüzü’nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

TV kulesine çarptığı belirtiliyor

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazanda ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Savcılık ve kaza kırım ekibindeki arkadaşlar gerekli incelemeyi yapıyorlar. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün bunlar teknik detaylar. Teknik ekipler bunları belirleyecekler. Bize de TV kulesine çarptığı ifade edildi ama bütün bunlar alınacak hava durumu raporu ve teknik inceleme ile belirlenecek. 

Parçaları geniş alana yayıldı

Kuleye çarptıktan sonra helikopterin daha sonra Büyükçekmece rampasında Edirne istikametinde E-5'e düştüğü öğrenildi. Düşen helikopterin parçalarının geniş bir alana yayılması nedeniyle bölgede E-5 karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. İtfaiye, polis, AFAD ve diğer ekiplerin, sisin de etkili olduğu bölgede başka ölü veya yaralı olma ihtimaline karşı arama çalışmaları sürüyor.

Eczacı Grubu’na ait olan ve işletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan S-76 tipi helikopter 2008 modeldi. Toplam 8 koltuk kapasiteli helikopterin VIP amaçlı kullanılıyordu. Saatte 287 kilometre hıza çıkabilen TC-HEZ tescilli helikopterin menzili ise 535 kilometreydi.
Bu konularda ilginizi çekebilir