Erdoğan: Evetle hayırı aynı kefeye koyamam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın yapılacak miting öncesi Tuzla'da konuştu. Erdoğan, "Hayır diyene saygı gösteririm ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, 'evet' diyen de 'hayır' diyen de, kardeşim 'hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla Buluşması'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil 'hayır' diyorsa, bölücü başının olduğu İmralı 'hayır' diyorsa, Pensilvanya'daki şarlatan 'hayır' diyorsa demek istikametimiz doğru değil mi? Yarın bir de sandıktan Allah'ın izniyle evetler patladığı zaman ne olacağını düşünün." dedi.

Erdoğan, "Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, 'evet' diyen de 'hayır' diyen de, kardeşim 'hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi?" diye konuştu.

"Neye 'hayır' dediklerini bilmiyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa değişikliği milletimize hem kendisinin hem çocuklarının geleceği için çok önemli bir yönetim sistemi teklif ediyor. Buna karşı çıkanlar dikkat ediniz, kendileri hiçbir teklif getirmiyor, sadece 'olmasın, yapılmasın, değişmesin' diyorlar. Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız. Bunların ülkenin ve milletin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları, üst üste konulmuş iki tuğlaları yoktur. Her şeye karşı çıkmayı, her şeye şimdi olduğu gibi 'hayır' demeyi siyaset sanıyorlar. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için de sürekli saçmalıyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha sonra Kartal'da da bir konuşma gerçekleştirdi.