Erdoğan: Obama bizi aldattı

PYD ve YPG konusunda Obama'nın mutabakata uymadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump hükümetinin bu tutumu yapmayacağına emin olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır ama şu andaki yönetimin aynı durumda olacağına ihtimal vermiyorum" dedi.

Al Jazeera'ye konuşan Erdoğan, referandumun ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisini henüz aramamış olmasına ilişkin soruya da "Bunu bir suçluluk psikolojisi olarak değerlendirebiliriz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın telefon görüşmesinde ABD'nin PKK, YPG ve PYD'ye yönelik politikasını değiştireceği yönünde bir söz verip vermediğiyle ilgili soruya, "Zaten daha önce bu konuda yani terör örgütlerine karşı bizim ortak dayanışma içerisinde bir çalışmamızın olması gerektiğini söylemişlerdi. Şimdi yapacağımız görüşme, artık bunun tamamen yüz-yüze görüşmede detaylandırılması olacaktır ve orada tabii biz birçok belgeleri de kendilerine sunacağız. Daha önceleri de PKK'yla ilgili konuda mutabakatımız var idi. Obama döneminde de bu konuda mutabakat vardı fakat Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır ama şu andaki yönetimin aynı durumda olacağına ihtimal vermiyorum." cevabını verdi.