Eurasia Rail yarın açılacak

Fuarda 25 ülkeden 300'ün üzerinde firma, sektördeki son teknolojileri sergileyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı (Eurasia Rail),  yarın İstanbul Fuar Merkezi'nde açılacak.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Fuar Merkezi'nde 6- 8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarın açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yapılacak.

Fuarda, 25 ülkeden 300'ün üzerinde firma, sektördeki son teknolojileri sergileyecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, resmi katılımcı ve destekleyicisi olduğu fuarda, TCDD ve bağlı ortaklıkları Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Türkiye Demiryolu Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) ve Türkiye Lokomotif Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) da yer alacak.

Fuarın ilki 2011 yılında Ankara'da, ikincisi 2012'de İstanbul'da yapıldı. 2013'te de İstanbul'da yapılan fuara, aralarında Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti ve Polonya olmak üzere 25 ülkeden 286 firma katıldı.

Avrasya coğrafyasının sektördeki en önemli buluşması niteliğini taşıyan Eurasia Rail Fuarı'nı bu yıl 15 ülkenin demiryolları temsilcileri ziyaret edecek.

Firmalar son teknolojik gelişmeleri paylaşacak

Demiryolu teknolojileri, elektrifikasyon, sinyazilasyon, güvenlik, taahhüt, inşaat malzemeleri, lojistik, ağır sanayi firmaları, hırdavat ve el aletleri üreticilerinin katılacağı fuarda; yolcu, yük vagonları, lokomotifler, manyetik yükselen trenler, dar ray aralığında çalışan trenler, özel ihtiyat araçları, dişli raylı demiryolu araçları ve intermodal nakliye araçlarından oluşan ürün grupları sergilenecek. Fuarda ayrıca dünyanın dev firmaları da sektördeki son teknolojik gelişmeleri ziyaretçilerle buluşturacak.

Yarın saat 11.00'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından açılacak fuar kapsamında, demiryollarında yeniden yapılanmanın sektöre ve taşımacılığa etkileri, demiryollarında hızlı yük taşımacılığı, Marmaray projesi sonrası İstanbul ulaşımı ve demiryolu taşımacılığı, demiryolları yük taşımacılığında fiyatlandırma, demiryolu güvenliği, araç teknolojilerindeki gelişmeler, altyapı ve üstyapı teknolojilerindeki gelişmeler konularında konferans ve seminerler düzenlenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir