'FETÖ'yle mücadelede mağduriyetler giderilmeli'

MHP Grup Başkanvekili Akçay, FETÖ'yle mücadelede, başta Kara Harp Okulu öğrencileri olmak üzere mağdur olan tüm kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan ve 7 aydır hakim karşısına çıkarılmayan Kara Harp Okulu öğrencilerinin mağduriyetlerini MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili olarak TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP'li Erkan Akçay FETÖ'yle mücadelede mağdur edilen Kara Harp Okulu öğrencilerinin ve ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu. FETÖ'yle mücadelede en büyük zorluğun yaşanan mağduriyetleri tespit etmede görüldüğünü ifade eden Akçay, "Bu büyük zorluk FETÖ'cü olanların, irtibatı, iltisakı olanların ve 15 Temmuz darbe girişiminde doğrudan veya dolaylı rolü olan ve destek verenlerin tespitidir ve lider, yönetici kesiminin teşhir edilmesidir" dedi.

Akçay, "FETÖ soruşturması kapsamında aylarca gözaltında tutulan Hava Harp Okulu öğrencilerinin tamamı şu an itibarıyla tahliye edilmiştir; 24 Ocakta 43, 14 Şubatta 48 Hava Harp Okulu öğrencisi tahliye edilmiş. Elbette bu, adaletin tesisi bakımından sevindirici bir karardır ancak noksandır. Kara Harp Okulunun yaklaşık 160 öğrencisi yedi aydır cezaevlerindedir. Bu kişiler kiminin evladı, kardeşi, kiminin nişanlısı ve kiminin eşidir. Pek çok aile ve yüzlerce kişi mağdur durumdadır. Arzumuz, bir an önce başta Kara Harp Okulu öğrencileri olmak üzere FETÖ'yle mücadelede mağduriyetlerin bir an önce tespit edilerek giderilmesidir." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir