Fuat Tosyalı’ya fahri doktora unvanı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ilk fahri doktora ünvanını Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RECEP ŞENYURT

OSMANİYE - Osmaniye’nin en büyük yatırımcısı Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya bölgenin global sanayi lideri olarak fahri doktora verildi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin aldığı senato kararıyla verilen unvan dolayısıyla düzenlenen törende Tosyalı’nın cübbesini üniversitenin rektörü Prof. Dr. Murat Türk giydirdi.

Bu fahri doktora ise Üniversite'nin verdiği ilk fahri doktora oldu. 

Törene Osmaniye Valisi Kerem Al, MÜSİAD Başkanı Sayın Nail Olpak ile iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 3 kıtada üretim yapan bir şirket olarak Türkiye’nin bayrağını farklı ülkelerde dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Tosyalı, Türkiye’nin ilk yassı çelik fabrikasını kurdukları Osmaniye’ye şimdi de Toyota’dan sonra Japonlar’ın en büyük yatırımı olan Tosyalı Toyo Çelik AŞ’yi kazandırdıklarını vurguladı. Tosyalı, “2015’in başında başlattığımız bu yatırımı sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu tesis, ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıdığı gibi, peçeteden daha ince çeliğin üretileceği ülkemizin en katma değerli üretim merkezlerinden biri olacak” dedi. Tosyalı, “Ürünlerimiz, otomotivden elektrikli ev aletlerine, bilişim ürünlerinden meşrubat kutularına kadar geniş bir yelpazede kullanılacak. Özellikle gıda sektöründe oyunu değiştiriyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca Tosyalı şunları söyledi: “Türkiye’de Gezi olayları yaşanırken, biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yeni yatırım için Cezayir’deydik. Oran’da Cezayirli Hasan Paşa’nın fetihten elde ettiği ganimetle yaptırdığı caminin resmini gördük. Bu resmi Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettik. O da çok duygulandı ve ‘Peki, sen burada ne yapacaksın?’ diye sordu. Ben de elde ettiğim ganimetle, gelecek nesillere hizmet edeceğimi söyledim. Sözümüzü tuttuk; Oran’da yaşayan Müslümanların ibadeti için 5 bin kişi kapasiteli camimizi bu Ramazan ayında tamamlıyoruz. Ayrıca Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin verdiği fahri doktora unvanı benim için onurdur. Fahri doktora unvanını, başta değerli annem Pervin Tosyalı olmak üzere Tosyalı Holding ailesinin her bir ferdi adına alıyorum.”

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi amfisinde düzenlenen törenin ardından katılımcılar, Fuat Tosyalı ev sahipliğinde Tosyalı Toyo Çelik AŞ tesislerini gezdi.