Gümrük vergilerinin tahsili kolaylaşıyor

Gümrük Müsteşarlığı gümrük vergilerinin bankalar aracılığıyla tahsilinin yaygınlaştırılması amacıyla yarın 3 bankayla daha protokol imzalayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gümrük Müsteşarlığı, gümrük vergilerinin bankalar aracılığıyla tahsilinin yaygınlaştırılması amacıyla Türk Ekonomi Bankası, Turkland Bank ve Deutsche Bank ile yarın protokol imzalayacak.

Gümrük Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, gümrük vergilerinin bankalar kanalıyla tahsili için bugüne kadar 24 banka ile protokol imzalandı.

Uygulama sayesinde, ithalatçılar vergi ödemelerini, işlem yaptırdıkları gümrük idareleri nerede olursa olsun anlaşmalı bankaların tüm şubelerinden yapabilirken, bankalar sözkonusu tahsilatları, internet, telefon, ATM'ler ya da müşterilerden alacakları talimata istinaden gerçekleştirebiliyor.

Vergilerin anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödendiğine ilişkin bilginin, ödeme sistemleri ile entegre olan Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Sistemine ulaşması sonrasında da gümrük işlemleri tamamlanıyor.

Açıklamada, Gümrük Müsteşarlığının bu uygulamanın yaygınlaştırılması çabaları kapsamında yarın 3 banka ile daha protokol imzalayacağı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir