Halka arz gelirleriyle 3 otel daha kuracak

Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz, 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştirecekleri 3 yeni otel projesi ile portföylerinin 22 otel ile 1 ofise ulaşacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (GYO) Genel Müdürü Orhan Gündüz, halka arzdan sağlanan gelirlerle otel yatırımlarına devam ettiklerini, 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştirecekleri 3 yeni otel projesi ile portföylerinin 22 otel ile 1 ofise ulaşacağını ve 2016 yılında kira gelirlerinin 120.8 milyon TL'ye yükseleceğini açıkladı.

Akfen GYO'nun 2011 yılı ilk yarı sonuçlarının değerlendirildiği ve yeni yatırım planlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Gündüz, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören 23 GYO arasında 7'nci sırada olan Akfen GYO'nun, net aktif değerinin 738.7 milyon TL olduğunu söyledi.

Akfen GYO'nun, Mayıs 2011'de halka arzının gerçekleştiğini anımsatan Gündüz, halka arzdan sağlanan gelirlerle yatırımlara devam ettiklerini, fonların büyük bölümünü öz kaynakların güçlendirilmesi ve geliştirilmekte olan projelerin finansmanı için kullandıklarını bildirdi.

Halka arz sonrası yatırım hedefleri doğrultusunda İstanbul, Ankara'da iki yeni arsa edimini gerçekleştirdiklerini belirten Gündüz, "Karaköy Rıhtım Caddesi üzerinde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu eski Karaköy binası ve buranın bitişiğinde Vakıflar'a ait, eskiden Kozluca Han olarak bilinen arsanın 49 yıllığına imzalanmış kira sözleşmesi devralındı. Burada 5 yıldızlı olarak planlanan Novotel Karaköy'ün, 2014 yılında işletmeye açılmasını hedefliyoruz. Ayrıca, Temmuz ayında edinimi gerçekleştirilen ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na 2 kilometre mesafedeki arsa ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Burada 125-180 odalı otel projesi gerçekleştirilecek" dedi.

"Her 2,5 - 3 ayda bir otel projesini tamamlayacağız"

Akfen GYO'nun faliyette olan toplam bin 768 oda kapasiteli 10 oteli bulunduğunu söyleyen Gündüz, aynı zamanda yatırımı devam eden ve yaklaşık bin 689 oda kapasiteli 9 otel ve 1 ofis projesine işaret ederek, "Türkiye'de, önümüzdeki 1,5 yıllık dönemde 9 otel ve 1 ofis projemiz içerisinde yer alan 6 oteli tamamlayarak, faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Yani ortalama her 2,5 -3 ayda bir otel projesini tamamlayıp açacağız" dedi.

Yatırımları devam eden 9 otel ve 1 ofis projesinde yatırım maliyetinin 180 milyon Euro olduğunu vurgulayan Gündüz, "Bu projelere ilave olarak 2015 yılı sonuna kadar yatırım maliyeti yaklaşık 35-40 milyon Euro arasında olacak ve yaklaşık 500 oda kapasitesine sahip minimum 3 otel projesinin daha yatırımı planlanıyor.

Devam eden ve 2015 yılı sonuna kadar planlanan ek yatırımlar tamamlandığında portföyümüzde yaklaşık 4 bin oda kapasitesine sahip 22 otel ve 1 ofis projesi bulunması hedefleniyor. Böylece, 2016 yılı kira gelirlerinin yaklaşık 120.8 milyon TL (48,7 milyon Euro), Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ın (FAVÖK) 106,1 milyon TL (42,8 milyon Euro), FAVÖK marjının ise bugünkü yüzde 71 seviyesinden yüzde 88'e yükseleceğini öngörüyoruz" dedi.

Gündüz, faliyetteki 10 otelin toplam yatırım maliyetinin 145 milyon Euro, yatırımları devam eden 9 otel ve 1 ofis projesinin ise toplam maliyetinin 180 milyon Euro olduğuna işaret ederek, "Bütün bu projeler tamamlandığında 325 milyon Euro yatırım portföyüne ulaşacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir