'Hani din özgürlüğü vardı'

Eskişehir'de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'yi eleştirerek "AB Adalet Divanı başörtüsünü yasaklıyor. Hani din özgürlüğü vardı, hani inanç özgürlüğü vardı." şeklinde konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada referandum sürecine değinen Erdoğan, "Anayasa değişikliğini kötülemek için sağa dönüyorlar gençlerimize hakaret ediyorlar sola dönüyorlar parlamentoya hakaret ediyorlar ileri bakıyorlar muhtarlara hakaret ediyorlar. Bunlarla da kalmıyor birde tutup Suriyeli muhacirleri milletimize hedef göstermeye çalışıyorlar. Hollanda'daki, Almanya'daki, Avusturya'daki ırkçılar, kendi ülkelerindeki Türkler ve müslümanlar için ne yapıyorlarsa bunlarda aynı taktiği ülkemizdeki Suriyelilere uygulamaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Avrupa Birliği Adalet Divanının "işverenlerin, çalışanlara başörtüsü yasağı getirebileceği" yönündeki kararını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB Adalet Divanı başörtüsünü yasaklıyor. Bıktık ya bıktık. Hani din özgürlüğü vardı, hani inanç özgürlüğü vardı. Sıkıysa kipayı da yasaklasana. Bunlar çok yüzlü, çok." dedi.