HDP'de kampanya süreci başlıyor

HDP Sözcüsü Baydemir, partisinin referandum kampanyasının yarın başlayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında referandum sürecini değerlendirdi. Baydemir, partisinin kampanya sürecinin yarın İstanbul, Diyarbakır ve İzmir'de eş zamanlı olarak başlayacağını söyledi.

HDP'li Baydemir, Ayhan Bilgen'in tutuklanmasıyla zorunlu olarak parti sözcüsü görevine geldiğini de hatırlatarak, "28 Şubat'ın mağduru olan Ayhan Bilgen bugün başka bir vesayetin mağduru olarak cezaevinde. 2 yıla yakındır bu ülke en çetin kışını yaşıyor. Umarım bu kış son kışımız olur önümüz aydınlık ve barış olur. Olabilecek en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur ve bizde bayrağı tekrar esas sahibine verme imkanına kavuşuruz" diye konuştu.

Hayır çıkması durumunda müzakere ruhuna geri dönülmesi gerektiğini ifade eden Baydemir, "Hayır çıktığında emin olun ülke kazanacak. Herkes kazanacak. Hayır çıktığında Sayın Cumhurbaşkanı kazanacak. En çok kazanan başbakan olacak belki de hayır çıktığında. Başbakan olmaya devam edecek. Hayır çıkması durumunda 2013-2014'ün müzakere ruhuna geri dönmek zorundadır. Başka seçeneğin olmadığı bir kez daha idrak edilecektir. Hayırın büyük bir hayra vesile olacağını düşünüyorum" dedi.

Baydemir, "Bu paket ve bu anayasal düzen, maalesef gemileri yakmaktır. 80 milyonun içinde yaşamış olduğu geminin yakılmaması batırılmaması gerektiğine inanıyoruz. Gemi batmasın diye 'hayır' da buluşalım diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir