HDP'den 8 Mart'ta grev kararı

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu, "8 Mart ta tüm kadın milletvekillerimiz farklı illerde kadınlarla birlikte alanlarda olacak. O gün Mecliste olmayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, partilerinin kadın milletvekillerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nde farklı illerde kadınlarla birlikte alanlarda olacağını söyledi.

Kerestecioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayasıyla çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Donalp Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi sonrasında çok sayıda kadının protesto gösterilerine katıldığını ve 8 Mart'ta bir genel greve hazırlandıklarını duyurduğunu belirten Kerestecioğlu, "ABD'de işçi hakları ve kadın hakları yavaş yavaş baltalanıyor. Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve militarizm yaygınlaşıyor. Kadınlar, işte bunlara yeter dediler ve Latin Amerika'da, Polonya'da, İtalya'da güçlü grevler örgütleyen kadınlara katıldılar." dedi.

Kerestecioğlu, 50 den fazla ülkede kadınların ilk adım olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde erkek şiddetine karşı ve emeklerini savunmak için uluslararası bir grev örgütleme kararı aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"O gün kadınlar işe gitmeyecek, temizlik ve alışveriş yapmayacak. Güne destek vermek için siyah ve mor renkli elbiseler giyecekler. Türkiye de de farklı şehirlerde yaşayan kadınlar bir araya gelip aynı çağrıyı yaptılar. Tarihin seyrini defalarca değiştirmiş kadınlar, bir arada Türkiye nin seyrini de barışa ve adalete çevirmeyi başaracaklar."

HDP'nin kadın milletvekilleri olarak ilk defa grevi parlamentoya, mücadeleyi ise sokaklara taşıdıklarını vurgulayan Kerestecioğlu, "8 Mart ta tüm kadın milletvekillerimiz farklı illerde kadınlarla birlikte alanlarda olacak. O gün Mecliste olmayacağız. Tüm dünyadaki liderler kadın düşmanı politikalardan vazgeçene, kürtaj dahil cinsel şiddete ve tüm biçimlerine karşı etkin bir politika oluşturana kadar mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kerestecioğlu, 8 Mart'ta tüm kadınları dünya kadınlarının çağrısına ses vermeye davet etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir