'Hindistan ile 6 milyar dolarlık ticaret hacmi var'

Hindistan ziyareti öncesi Hint kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında yaklaşık 6 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın başlayacak Hindistan ziyareti öncesinde Hint televizyon kanalına verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2008'de Hindistan'ı Başbakan olarak ziyaret ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o zaman da Türkiye'nin tırmanışının her alanda devam ettiğini dile getirerek, "Hindistan sürekli yenilenen, sürekli güçlenen, Türkiye'de hakikaten sözü dinlenen bir ülke konumunda. Sayın Başbakanla özellikle G20'lerde bir araya gelişlerimizde tabii ikili görüşmelerimiz vesaire oldu. Şimdi bu ziyaretimle artık bu ikili düzeydeki görüşmelerimizi daha da geliştireceğiz, artıracağız. Çünkü Hindistan'la Türkiye'nin arasındaki ticari ilişkiye baktığımız zaman yaklaşık 6 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Türkiye'nin aleyhine bir ticaret hacmi bu. Ama ben inanıyorum ki bu süreç içerisinde kazan-kazan esasına dayalı olarak bunu da gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

İki ülkenin iş adamları bir araya geliyor

Sözlerine ikili ilişkilerde çok daha ileri gidebileceklerini vurgulayarak devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Hindistan'a verebileceği birçok ürünleri var, aynı şekilde Hindistan'dan şu anda aldığımız gibi daha fazla alabileceğimiz çok şeyler olabilir. Bu seyahate de yaklaşık 150-160 iş adamıyla beraber gidiyorum. Orada da iş adamlarımızla birlikte Hindistanlı iş adamlarıyla ortaklaşa bir toplantı yapılacak, bu toplantılarla birlikte de iş adamlarımızın birbirleriyle olan dayanışmasını, birbirleriyle karşılıklı yatırımları, belki üçüncü ülkelerde yapmaları gereken yatırımları takip edeceğiz" diye açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir