İLBANK mahalle tasarım yarışması düzenliyor

İLBANK, bugünün kentsel ihtiyaçları doğrultusunda çağdaş çözümlerin araştırılması ve mahalle kavramının geliştirilmesi amacıyla "Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması" düzenliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankasının (İLBANK) düzenlediği "Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması"na başvurular başladı.

İki aşamadan oluşacak yarışmaya, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası kayıtlı üyelerinden mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarları katılabilecek.

Yarışmanın ilk aşamasındaki projeler, en geç 23 Mayıs 2017'de teslim edilecek. Bunlar arasında başarılı bulunan 8 proje ikinci aşamaya davet edilecek.

İkinci aşamada ilk 3'e kalan çalışmalara 75 bin lira ödül verilecek. Diğer 5 proje için de 15'er bin lira mansiyon ödülü takdim edilecek.

"Çevreyi yeniden şekillendirmek bir zorunluluk"

İLBANK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Kimliğimizi unutmadan ama modern teknolojiyi de kullanarak insanımıza ve medeniyetimize yakışır bir anlayışla şehirlerimizi ve çevreyi yeniden şekillendirmek hepimiz için bir zorunluluk haline gelmiştir.

Şehirlerimizdeki, dolayısıyla mahallelerimizdeki gereksinim ve beklentiler farklılaşmıştır. Kentsel dokuda görülen eskimişlik ve deprem riski gibi nedenlerle mahallelerin yenilenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu doğrultuda mekansal öğeler ile sosyal ilişkileri özgün ve kimlikli bir değer olarak yeniden yorumlayan mahalle projeleri geliştirilmesi amacıyla, bakanlığımızla birlikte hareket ederek Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması açmayı sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak düşündük." diye konuştu.

Tuzcuoğlu, yarışmayla, bugünün kentsel ihtiyaçları doğrultusunda, güncel mimarlık, mühendislik, şehircilik, kentsel tasarım, peyzaj ve sanat anlayışına uygun çağdaş çözümlerin araştırılmasını ve mahalle kavramının geliştirilmesine imkan verecek ilkelerin belirlenmesini hedeflediklerini de söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir