Işık: El Bab kontrol altında

Bakan Işık, El Bab'ın tamamına yakınının ele geçirildiği duyurdu. İlçede arama tarama faaliyetleri ise sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanı Işık, daha önce merkezi dahil önemli bir kısmı ele geçirilen El Bab'ın tamamına yakınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Işık, "Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor. Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz. Artık fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı. Bugün itibarıyla şehir merkezine de tamamen girildi ve arama tarama faaliyetleri başlamış oldu." ifadelerini kullandı.

Daha önce El Bab'dan sonraki hedefin Rakka olduğunu belirten Işık, "İstediğimiz, Rakka operasyonunun PYD/YPG terör unsurlarıyla değil, Özgür Suriye Ordusu ve Rakka'nın kendi meskun insanlarından oluşan güçle yapılması. Türkiye olarak böyle bir operasyon durumunda koalisyon güçleriyle birlikte gereken desteği vereceğimizi ifade ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

ÖSO: Kent merkezi artık muhaliflerde

Bab'daki harekatta yer alan ÖSO'nun saha komutanlarından Ahmed el-Şahabi konuyla ilgili, ''Bab kent merkezinin kontrolü şimdi muhaliflerde. Mayın ve patlayıcılardan dolayı kontrolü bir şekilde ilerliyoruz. Ama kent merkezi artık muhaliflerde.'' diye konuştu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 184. gününde şimdiye kadar bin 900 kilometrekareden fazla alan terör örgütlerinden arındırıldı, harekatın derinliği ise Türkiye sınırından Suriye içlerine 35 kilometreye ulaştı

Bu konularda ilginizi çekebilir