Işık: Gelecek rapora göre işlem yapacağız

Milli Savunma Bakanı Işık, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun askeri törenle karşılanmasına ilişkin soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaretinde, askeri törenle karşılanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili araştırma sürecinin devam ettiğini ifade eden Işık, "Teftiş Kurulu Başkanı'mızı bizzat görevlendirdim. 'Git, bu konuyu incele ve gerektiğinde soruşturmayı yap. Bununla ilgili raporu bana getir' dedim. O gelecek rapora göre, biz de işlem yapacağız" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ unsurlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Işık, "TSK'nın içindeki FETÖ hain terör örgütü unsurlarının temizlenmesi için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Bugün 'Her şeyi bitirdik, tertemiz oldu, hiç içimizde FETÖ'cü kalmadı' dersek bu çok iddialı bir cümle olur. Her TSK mensubuna potansiyel FETÖ'cü gibi bakmanın da ne kadar büyük yanlış olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yapıyla irtibatı olmayan hiç kimsenin kendini rahatsız hissetmesini asla istemiyoruz" diye konuştu.