İstanbul'da kar alarmı!

Meteoroloji Mühendisleri Odası uyardı: İstanbul'da bugün öğle ile akşam saatleri arasında kar yağışı etkili olacak. Kuvvetli poyraz nedeniyle buzlanma yaşanabilir!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, İstanbul'da Üsküdar, Kısıklı ve Çamlıca Tepesi'nde kar yağışının devam ettiğini, Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de yağışın başladığını söyledi.   

Köse yaptığı açıklamada, kentte soğuk havanın dün itibarıyla etkili olduğunu, kar yağışının Anadolu Yakası'nda Pendik, Sultanbeyli, Şile, Beykoz ve köylerinde, Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Hadımköy, Büyükçekmece ve Sarıyer'de etkisini gösterdiğini ifade etti.  

Bugün öğle ile akşam saatleri arasında İstanbul'un büyük bölümünde kar yağışının etkili olacağını vurgulayan Köse, şunları kaydetti: 

Şiddetli kar yağışı geliyor

"Yağıştan, Silivri'nin batısında kalan kesim ve Trakya kesimi etkilenmeyecek. Kar, Büyükçekmece ve doğusunda kalan kısımda görülecek. Hava çok soğuk olduğu için düşen her damla kar olacak. Yağışın bugün öğle ve akşam saatleri arasında olmasını bekliyoruz. Zaten şu an Üsküdar'da, Kısıklı'da, Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı devam ediyor. Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de başladı. Anadolu Yakası'nın Pendik Sultanbeyli, Şile ve Beykoz'un köylerinde 3-8 santimetre, Avrupa'da Arnavutköy, Hadımköy ve Büyükçekmece'de 3 santimetre, Sarıyer'de de 2 santimetre kar örtüsü var. Şehrin merkezindeki insanlarımız öğleden sonra kara kavuşacak." 

Öğleden sonra etkisini artıracak

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde kentin belli kesimlerinde başlayan kar yağışı, öğleden sonra etkisini artıracak.  

Şehrin büyük bölümünü etkileyecek yağışın, kuvvetli poyrazla birlikte tipi şeklinde görülebileceği vurgulanırken, sıcaklığın da 3 derece civarında olacağı aktarıldı.  

Buzlanma uyarısı

Ayrıca, kuvvetli poyraz nedeniyle buzlanmanın yaşanabileceğine işaret edilerek, sürücülerin dikkatli olması istendi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir