İstanbul'da 700 bekçi işe alınacak

İstanbul Valisi Şahin, sokaklarda eskiden olduğu gibi bekçilerin görev alacağını bu kapsamda 700 bekçinin işe alınacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Valisi Vasip Şahin 700 bekçinin işe alımına ilişkin bir açıklama yaptı.

"Bundan sonra sokak aralarında, mahallelerde geçmişte olduğu gibi bekçiler görev yapacak." diyen Şahin, bekçilik kurumunun geçmişte iptal edilip şimdi yeniden oluşturulması gibi bir durumun olmadığını, hep var olduğunu ancak uzun süredir kadroya yeni eleman alınmadığını söyledi.

700 bekçinin pozisyonu için şuana kadar 2 binden fazla başvuru geldiğini ifaden Şahin, başvuru süresinin 25 Şubatta sona ereceğini hatırlattı.

Bekçilerin görev ve sorumluluklarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vali Şahin, "Konumları bildiğimiz klasik, tarihi bekçilik olacak. Polisimizin kullandığı birçok yetkiyi bekçilerimiz de kullanabilmektedirler. Alacakları maaş konusunda net rakamı vermek doğru olmaz ama devlet memurlarının aldığı maaştır en azından." şeklinde konuştu.

İşe alınacak kişilerin en az 1 yıldır İstanbul'da yaşıyor olması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bizim daha çok önemsediğimiz husus, mahalleyi ve mahalleliyi tanıyor olmak. Mahallenin yaşantısını biliyor olması." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir